Kripto Para Borsası Binance'e Hisse Tokeni Soruşturması

TAKİP ET

Avrupalı regülatörler hisse tokeni ürünü açıklaması sebebiyle Binance hakkında soruşturma başlattı.

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından biri olan Binance'e hakkında soruşturma başlatıldı. Kripto paralar ile kısmi hisse takası yapmaya imkân veren ancak bu imkanı ABD, Çin ve Türkiye dışındaki kullanıcılarına sunan uygulama Avrupalı regülatörlerin radarına girdi. Söz konusu hisse tokenlerinin menkul kıymetler piyasasının kurallarına uyup uymadığı soruşturulacak. 

Hisse tokenlerinin AB'nin Mifid II piyasa kurallarına ve BaFin'in bankacılık regülasyonlarına uygun bir şekilde tasarlanmış, Münih merkezli yatırım şirketi CM-Equity'nin ürünü olduğunu açıklayan Binance, hisse tokenlerinin temsil ettikleri şirketlerin hisse performansını izleyecek fakat hisse fiyatının bir bölümüne mâl olacak şekilde tasarlandığını ve fiziksel hisseler tarafından desteklendiğini açıkladı.

Binance, kendi web sitesinden yaptığı açıklamada daha fazla hisse senedi tokeni ve özelliği listeleyerek piyasa talebine yanıt vermeye devam edeceğini belirtirken, bunun için FTX ve Bittrex Global'in de iş birliği içinde olduğu Alman finans firması CM Equity AG ve İsviçre merkezli tokenizasyon şirketi Digital Assets AG ile anlaştığını da duyurmuştu.

Binance kripto para borsası Avrupalı regülatörler soruşturma inceleme