Kripto Para Platformlarına Vergi Kararı

TAKİP ET

Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kripto para platformlarının vergilendirilmesi için çalışma yaptıklarını açıkladı.

Dün akşam yayımlanan bir televizyon programında konuşan Hazine ve Maliye Bakanı Lütfi Elvan, kripto paralara yönelik açıklamalar yaptı. 

Elvan, kripto paralar için vergi çalışmaları yapıldığını söyleyerek "Burada sigorta sistemi gibi bir şey yok bir risk var ve bunu görmemiz lazım. Biz buna karşı değiliz. Ama vatandaşlarımızın mutlaka dikkatli olması gerekiyor. Yaşamlarını gelirlerin riske atabilecek bir girişimde bulunmamaları gerekiyor. Özellikle vergi konusunda bir çalışma yürütüyoruz. Dünyadaki uygulamaları nelerdir, ne tür bir yapı var. Bunları yaparken ilgili taraflarla mutlaka konuşulması gerekiyor" dedi.

Alım - Satım İşlemleri MASAK ile Paylaşılacak

Elvan, pandemi döneminde kripto paraya yoğunlaşan ilgiyle beraber denetim yapma ihtiyacının da arttığını belirtti. 

Kripto paralar için düzenlemeler yapıldığını belirten Elvan, "Covid-19'la birlikte kripto varlıklara ilgi arttı. Dünyada da nasıl bir düzenleme olmalı, ne yapmalıyız? soruları yanıtlanmaya çalışılıyor. Bu kripto varlıkların bir noktaya kadar denetimlerini yapabiliyorsunuz. Bu konu üzerinde AB çalışıyor. Bir taslak oluşturdu. ABD, İngiltere gibi ülkeler değişik çalışmalar yaptılar. Alım-satım işlemlerine yönelik bazı düzenlemeler yaptılar. İşin 2 boyutu var. Birincisi kara paranın aklanması ve terörizmin finanslanması.

Biz tüketiciyi korumakla hükümlüyüz. Biz gerekli çalışmalarımızı yaptık ve bu platformlara yönelik denetlenme yapılmasına ülkeler başladı. Bizim de taslak çalışmamız var. MASAK'a yetki verdik ve bir rehber hazırladık. Bu platformların uyması gereken kurallar neyse bunları belirledik. Uymamaları halinde ne kadar bir cezayla karşı karşıya kalacaklarını ortaya koyduk. Bu platformlar alım-satım işlemlerini mutlaka MASAK'la paylaşacaklar. MASAK'ın bu platformlar üzerinde denetim yetkisi var artık'' şeklinde konuştu.

 

 

kripto para vergi denetim lütfi elvan bakan hazine