KTMM Başkanı Çubarov'dan Müzakerelere İlişkin Kırım Açıklaması

TAKİP ET

Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, İstanbul'da Ruslarla yürütülen müzakerelerde Ukrayna heyetinin öne sürdüğü Kırım önerisine ilişkin açıklama yaptı.

İstanbul'da Rusya ve Ukrayna heyetleri arasında düzenlenen müzakerelerin ardından Ukraynalı müzakereciler görüşmelere ilişkin açıklama yapmış ve Kırım ile Donbass'ın durumunun 15 yıla yayılan bir süreçte müzakere edileceğini bildirmişti. 

İstanbul'daki Rusya-Ukrayna Müzakereleri Sona Erdi: Tarafların Basın Açıklamaları


Bunun ardından Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Rusya'nın Kırım'ı kimseyle tartışmayacağını söylemişti. 

Rusya: Kırım Topraklarını Kimseyle Tartışmayacağız


Qırım Haber Ajansı'nın (QHA) haberine göre tartışmalara ilişkin açıklama yapan Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna delegasyonunun bazı sözleri dikkatsizce kullandığını söyledi.

Mart 2022'de Kırım'ın statüsünün müzakere edilmesine ihtiyaç olmadığını söyleyen Çubarov, Ukrayna anayasasının ve yüzlerce uluslararası kanunun buna dayanak olduğunu vurguladı.

Kırım'ın kurtuluşunun kan dökerek gerçekleşmemesi gerektiğini belirten Çubarov, Rusya zayıflayacak ve tüm uluslararası toplum, işgal altındaki toprakların Ukrayna’ya geri verilmesini talep etmeli" dedi.

Ukrayna heyetinin Rusya'ya bir şey teslim etmeyi planladıklarını düşünmediğini belirten Çubarov, "Bence, müzakere esnasında belirli terimleri dikkatsizce kullandılar" ifadelerini kullandı.

qha kırım tatar milli meclisi başkanı Refat Çubarov ktmm ukrayna rusya müzakerelere ilişkin açıklama kırım