KTMM Başkanı Çubarov: Ukrayna Halkı Rusya'nın Şubat'ta Saldıracağını Düşünüyor

TAKİP ET

Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Rusların olası Ukrayna istilasına ilişkin açıklama yaptı.

Ukrayna'ya yönelik olası Rus istilasına ilişkin açıklama yapan Kırım Tatar Milli Meclisi Başkanı Refat Çubarov, Ukrayna halkının Rusya'nın 3 Şubat ile 23 Şubat arasında saldırabileceğini düşündüğünü söyledi.

Rusların Ukrayna'ya saldırmak için yaptıkları askeri yığınağını henüz tamamlamadığını, askeri sevkiyatın ve lojistik çalışmaların sürdüğünü belirten Refat Çubarov, ayrıca Çin'in de kış olimpiyatlarının açılış tarihlerinde gerçekleşecek bir saldırının olimpiyatları gölgelemesini istemeyeceğini kaydetti.

Ukraynalılar İstemese de Savaşa Hazırlanıyor

"Ukrayna halkı savaş istemese de savaşa hazırlanıyor" diyen Çubarov, "Direnecekler. Savaş olur mu? Putin sözkonusu olunca herşey beklenebilir. Ukrayna yönetimi Halk arasında panik olmaması için açıklamalar yapıyor" diye konuştu.

Büyük Çoğunluk Rusya'ya Direnecek

Ukrayna parlamentosu Rada'da 450 sandalyenin 50'sinin Putin'in şartlarını kabul etmeye hazor milletvekillerinden oluştuğunu belirten Çubarov, "Onların seçmenleri var. Tahmini %30'u Rusya saldırırsa direnmeyecek. Ama büyük çoğunluk işgal edilen Kırım ve Donbas dahil Ukrayna'yı savunuyor. Rusya'ya hayır diyor" ifadelerini kullandı.

Çubarov'un açıklamalarını Kırım Tatar Milli Meclisi Türkiye Temsilcisi Zafer Karatay, Twitter hesabından aktardı. 

kırım tatar milli meclisi