Küba'da 1 Mayıs Şoku: Akaryakıt Krizi Yaşanan Ülkede İşçi Bayramı Kutlamaları İptal Edildi

TAKİP ET

Küba'da 1959'daki devrimden bu yana her yıl düzenlenen ve binlerce insanın katıldığı 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları, akaryakıt krizi nedeniyle iptal edildi.

Küba’da 1959’daki devrimden bu yana her yıl düzenlenen ve binlerce insanın katıldığı 1 Mayıs İşçi Bayramı kutlamaları, akaryakıt krizi nedeniyle iptal edildi. 61 yıldır ambargo altında olan sosyalist diktatörtlük bu yıl Devrim Meydanı’nda bayraklarını sallayamayacak.

Akaryakıt krizi Küba’yı vurdu

Küba Devlet Başkanı Miguel Diaz-Canel, adanın ihtiyaç duyduğu petrolün yalnızca üçte ikisini aldığını belirterek, tedarikçi ülkelerin sözleşmeleri yerine getirmediğini söyledi. Diaz-Canel, akaryakıt krizinin ülke ekonomisini olumsuz etkilediğini ve bazı önlemler almak zorunda kaldıklarını ifade etti.

Küçük Çaplı Yürüyüşler Gerçekleşecekmiş

Küba Merkez Sendikası Genel Sekreteri Ulises Guilarte de Nacimiento ise, kutlamaların iptal edildiğini ancak küçük çaplı yürüyüşler yapılacağını duyurdu.

Amerika'ya Çağrı Yapacaklarmış

Nacimiento, organizasyonlarda oluşturulacak platformlarda, ülkeye uygulanan ABD ambargolarına odaklanılacağını ve Washington yönetimine Küba’yı terörü destekleyen ülkeler listesinden çıkarılması çağrısı yapılacağını söyledi.

küba 1 mayıs devrim meydanı akaryakıt krizi