Kudüs'te Gerilim Giderek Yükseliyor

TAKİP ET

Kudüs'te Yahudi yerleşimciler ve Filistinliler arasındaki gerginlik artıyor.

Kudüs Şeyh Cerrah Mahallesi'nde yaşanmakta olan gerginlik artıyor. Mahalledeki Filistinliler ve Yahudi yerleşimciler arasındaki çatışmalar dün gece de devam ederken taraflardan çok sayıda yaralı bulunduğu ve olaylara karışan birçok kişinin gözaltına alındığı bildirildi.

Bu sabah saatlerinde de Batı Şeria'daki Cenin kenti yakınlarında bulunan İsrail ordusuna ait bir üs yakınlarında çatışma çıktı. İki Filistinlinin üsse saldırı düzenlediği, çıkan çatışmada birinin öldürüldüğü ve diğerinin ise yaralı olarak ele geçirildiği öğrenildi.

Şeyh Cerrah Mahallesi'ndeki gerilim bir yandan devam ederken bölgedeki herkesi ilgilendiren manevi olarak önemli günlerin yaklaşması bölgedeki gerilimin artması yönünde endişelere neden oluyor.

7 Mayıs Filistinlilerin kutladığı Kudüs Günü iken bu sene Kadir Gecesi 8 Mayıs'ı 9 Mayıs'a bağlayan geceye denk geliyor. Ayrıca Kadir Gecesi'nde 30 bin Yahudi yerleşimcinin Mescid-i Aksa'ya gireceği ve bu yüzden Filistinlilerin Mescid-i Aksa'ya Şam Kapısı'ndan girmesine engel olunmasının planlandığı öğrenildi. Ayrıca 10 Mayıs İsraillilere ait Kudüs Günü ve aynı gün Şeyh Cerrah Mahallesi davasında hükmün kesinleşmesi bekleniyor.

Kudüs'te Gerilim Yükseliyor