Kulat: Seçime Doğru Kendisini Başka Partiye Atmak İsteyen Vekiller Olacak

TAKİP ET

MAK Danışmanlık'ın Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, "Seçim yaklaştıkça kendisini başka bir partiye atacak milletvekilleri olacak" açıklamasını yaptı.

Halk TV'de Can Coşkun'un sunumuyla canlı yayımlanan Gündem Özel programında açıklamalarda bulunan MAK Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Kulat, "Rahmetli Özal, 1980'li yıllarda Türkiye'ye ilk kamuoyu araştırma firmalarını getiren ve bugünkü modern anlamda kamuoyu araştırmalarıyla bizim tanışmamızı sağlayan siyasi lider. Özal'ın getirdiği firmalardan biri Türkiye'de araştırma yapmış. O araştırmada bir soru var, diyor ki: 'Evinizde karı koca oturuyorken gelen ani bir haber üzerine evinizden gitmek durumunda kalsanız çocuğunuzu hangi komşunuza emanet edersiniz?' diye sorulmuş 1984 yılında. Yabancı bir firma tekrar söylüyorum. 10 tane de komşu mesleği yazılmış, doktor var, mühendis var, işçi var, din görevlisi var. O zaman yapılan araştırmanın sonucunda 10 meslek içerisinde din görevlisi yüzde 56'lık bir oranda teveccüh alıyor. 1984 Türkiye'sinde.

Aynı soruyu, noktasına virgülüne dokunmaksızın biz uyguladık. Sadece cevaplara iki yeni şık ekledik, bilgisayarcı ve sosyal medya gibi. İlk 10'a din görevlisi giremedi. Nasıl bir dejenerasyona toplumsal olarak ulaştık, bunu anlatmaya çalışıyorum" açıklamasını yaptı.

Seçime Doğru Kendisini Başka Partiye Atmak İsteyen Vekiller Olacak

Kendisine bir siyasetçinin yakın zamanda "falan mezhepte" bir siyasetçi "şu makama" aday olursa sonucun ne olacağını sorduğunu belirten Kulat o siyasetçiye "Vallahi bizim insanımız şu anda, onun ekonomisini doğru yönetecek, yolsuzluğa, hırsızlığa müsade etmeyecek, adaleti önceleyen, toplumun değerleriyle kavga etmeyen, toplumu barıştıran, toplumu kucaklayan, toplumun her kesimine yaklaşım ortaya koyarken sevmiyorsa bile saygı duymasını bilen siyasetçi istiyor vatandaş. Vatandaş şunu istemiyor artık, sen bir kavramla gel. Bir beceri ortaya koyma. Sonra o kavram üzerinden benim hayatımı alabora et. Yok yani böyle bir şey" yanıtını verdiğini belirtti.

Vatandaşın gözünün muhalefette olduğunu belirten Kulat, "Buradaki (AKP oylarındaki) düşme hızı kesinlikle ciddi şekilde artar, ufukta seçim görüldüğünde göreceksiniz ciddi anlamda milletvekilleri noktasında da kendisini başka yere atmaya çalışan bir sürü milletvekili göreceğiz. En azından yapmış olduğum görüşmelerde bu kanaate sahip oluyorum" ifadelerini kullandı.

mehmet ali Kulat Seçime Doğru Kendisini Başka Partiye Atmak İsteyen Vekiller Olacak milletvekilleri