Kulis: '6 Kasımda Erken Seçim Yapılacağını' Kılıçdaroğlu mu Söyledi?

TAKİP ET

6 Kasım'da erken seçim yapılacağı iddiasını Kemal Kılıçdaroğlu'nun söylediği öne sürüldü.

Geçtiğimiz günlerde Sözcü'den Emin Özgönül, 6 Kasım'da erken seçim yapılacağı iddiasını kaleme almıştı.

6 Kasım'da Erken Seçim Olacak İddiası


Bu kulis haberini Halk TV'deki köşesine taşıyan gazeteci İsmail Sayma, söz konusu iddianın hem iktidar hem de muhalefet cephesinde dillendirildiğini kaydetti.

Bir kaynağının 6 Kasım tarihini dile getirenin CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olduğunu söylediğini belirten Saymaz, kaynağının Kılıçdaroğlu'nun geçtiğimiz ay CHP MYK'sında söylediğini aktardı.

CHP MYK üyelerini arayarak bu iddianın izini sürdüğünü belirten Saymaz, aradığı ilk MYK üyesinin "Evet, benim de olduğum toplantıda '6 Kasım günü erken seçim olabilir' dedi" dediğini yazdı.

"O Tarihi Ben Söyledim"

Aradığı ikinci MYK üyesinin açıklamayı doğruladığını fakat bunun MYK'da mı yoksa özel bir sohbette mi söylediğini hatırlamadığını belirten Saymaz, "Üçüncü MYK üyesi ise Kılıçdaroğlu'nun gün vermediğini, yalnızca 'Kasımda seçim bekleyin' dediğini savundu. Dördüncü MYK üyesi söylenenlere karşı çıktı. 'O tarihi ben söyledim' diye konuştu" ifadelerini kullandı.

"'Nasıl yani?' diye sordum. Şunları söyledi: 'Genel başkan 'Sonbaharda seçim olabilir' deyince 6 Kasım tarihi verdim.' Beşinci MYK üyesi Kılıçdaroğlu'nun kasımdan bahsetmediğini, sadece 'Sonbaharda seçim olabilir' dediğini vurguladı. Altıncı ve yedinci MYK üyeleri böyle bir konuşmaya şahit olmadıklarını belirtti. Kalan 10 MYK üyesini ise artık aramadım" diyen Saymaz, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Kılıçdaroğlu, gerçekten 6 Kasım tarihini verdi mi, emin değilim. Görünen o ki, CHP'liler 2022 yılı içerisinde erken seçim olacağına inanıyor."

kulis 6 kasım erken seçim yapılacağını kemal kılıçdaroğlu mu söyledi ismail saymaz