Kulis: AKP'de 'Parti Tabanında Ali Babacan Sempatisi' Tartışması

TAKİP ET

AKP içinde, parti tabanında DEVA Partisi lideri Ali Babacan'a karşı beslenen sempatinin konuşulduğu öne sürüldü: "Gelecek Partisi ve liderine rezervi olan AKP tabanının Ali Babacan konusunda farklı düşündüğü ifade ediliyor."

BirGün'den Yaşar Aydın'ın haberine göre AKP tabanında Gelecek Partisi ve lideri Ahmet Davutoğlu'na konulan rezerv, DEVA Partisi'ne ve Genel Başkanı Ali Babacan'a karşı mevcut değil ve tam aksine "sempati" olduğu belirtiliyor. 

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Cumhur İttifakı'nın küçük ortağı MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin DEVA Partisi lideri Babacan'a sert sözlerle yüklenmesinin arkasında da bu durumun olduğu, özellikle DEVA Partisi'nin Gaziantep, Gebze ve Yozgat gibi illerde gerçekleştirilen mitinglerin bunda payı olduğu ifade ediliyor.

AKP'de Babacan Sempatisi

Yaşar Aydın'ın haberine göre Cumhur İttifakı'nın Babacan'ı hedef almasının altında AKP içinde tartışılmaya başlanan parti tabanındaki "Ali Babacan sempatisi". Taşrada iş dünyasından DEVA Partisi'ne kayışların hızlandığı ve bürokraside de Abdullah Gül'ün ardından Babacan ziyaretlerinin moda haline geldiği belirtiliyor. Ayrıca Gelecek Partisi ve liderine rezerv koyan AKP tabanında Ali Babacan'a karşı bu rezervin olmadığı belirtiliyor.

DEVA, Gelecek, Saadet İttifakı Önerisi Yapılmıştı

Gelecek Partisi, Saadet Partisi ve DEVA Partisi tarafından üçlü bir bildiri yayımlanarak güçlendirilmiş parlamenter sistem üzerinde altılı birlikteliği sürdürmekle birlikte üçlü ve ayrı bir seçim ittifakı kurulması teklif edilmiş, ancak DEVA Partisi bunu reddetmişti. Bu teklifi reddeden DEVA Partisi lideri Babacan'ın açıklaması Gelecek Partisi lideri Davutoğlu'nun tepkisini çekmişti. 

DEVA ve Gelecek Partisi Arasında İttifak Kavgası: 'Hata Sizi Adam Yerine Koyanda'

akp deva partisi parti tabanında ali babacan tartışması endişesi saadet gelecek sempatisi gaziantep gebze yozgat