Kulis | AKP'nin İstanbul Adayı Mehmet Kalyoncu mu Olacak?

TAKİP ET

Erdoğan'ın teşkilatların nabzını yokladığı, teşkilatların ise başka isimleri istediği belirtiliyor.

Türkiye 31 Mart seçimlerine doğru giderken bilhassa büyükşehirler için adaylık tartışmaları devam ediyor. 

2019'da Ankara ve İstanbul'u kaybden AKP'nin bilhassa İstanbul için yoğun bir şekilde çalıştığı, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bu konuyla özel olarak ilgilendiği belirtiliyor. 

Erdoğan, Pazar günü İstanbul'da yapılan temayül yoklamasına bizzat katıldı ve seçimleri takip etti.

Ancak TamgaTürk'ün ulaştığı kulislere göre AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İstanbul için aklındaki isim Mehmet Kalyoncu. Erdoğan'ın yakın dostlarından olan ve İstanbul Havalimanı'nı inşa eden konsorsiyum ortaklarından Kalyon Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Cemal Kalyoncu'nun oğlu ve Kalyon Grubu Yönetim Kurulu Üyesi olan Mehmet Kalyoncu'nun bir süredir bu göreve hazırlandığı belirtiliyor. 

2020 yılında Erdoğan'ın “Sosyal ve kültürel iktidarımız konusunda sıkıntılarımız var” sözlerinin ardınan İbrahim Kalın, Ahmet Misbah Demircan gibi isimlerle Yeni Sanat Vakfı'nı kuran Mehmet Kalyoncu, geçen ay 2 Kasım'da yürütmekte olduğu Gayrimenkul Yatırımcıları Derneği Başkanlığını da bırakma kararı aldığını açıkladı.  

2 gün önce Fox TV'ye çıkan Kalyoncu'nun deprem konusunda konuşması dikkat çekti. AKP'nin seçimlerde sloganının "İstanbul Sana Emanet" olacağı ileri sürülürken seçim kampanyasında deprem vurgusu ve kentsel dönüşüm olacağı belirtiliyor. 

 

Mehmet Kalyoncu'nun dün X hesabından attığı "Miras mı? Emanet mi?"  tiviti  bu bağlamda dikkat çeken bir diğer gelişme oldu. Kalyoncu'nun bu tiviti sloganda emanet mi yoksa miras mı geçsin diye attığı ifade ediliyor. AKP'ye yakın troll ve gazetecilerin de üstü kapalı yoklamalar ve hazırlıklar yaptığı görülüyor. 

Teşkilatlar Başka İsimleri İstiyor

Ancak Erdoğan'ın teşkilatların tepkisini ölçtüğü ve teşkilatların Fatih Belediye Başkanı Mehmet Ergün Turan ve kısmen Güngören Belediye Başkanı  Bünyamin Demir'i istediği TamgaTürk'ün ulaştığı kulis bilgileri arasında. 

Erdoğan'ın teşkilatları yokladığı, itirazların şiddetine göre tercihini açıklayacağı ya da değiştireceği konuşuluyor.

mehmet kalyoncu kalyon inşaat akp eredoğan akp istanbul adayı akp istanbul mehmet kalyoncu aday istanbul büyükşehir belediyesi