Kulis | Akşener İYİ Parti Yönetimine Sert Çıktı: Yemin Billah Ediyorum...

TAKİP ET

İYİ Parti lideri Akşener parti yönetimine asla aday olmayacağını söyledi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'in bir toplantıda üst düzey parti yöneticilerine kesinlikle cumhurbaşkanı aday olmayacağını söylediği belirtildi.

HaberTürk'teki köşesinde İYİ Parti Ankara Milletvekili İbrahim Halil Oral'ın tartışma yaratan ve Akşener ile Oral'ın özür dilemesi ve Oral'ın disiplin kuruluna sevki ile sonuçlanan sözlerini hatırlatan Muharrem Sarıkaya, "Akşener kendi adaylığı ile beklentilerin önüne geçmekte kararlı olduğunu her aşamada dile getirmiş. İyi niyetle dile getirilmiş dahi olsa bunun yaratacağı sıkıntıları detaylarıyla anlatmış. Kurmaylarının aktardığına göre, yakın geçmişte yaptığı bir toplantıda da hedefinin başbakanlık olduğunun altını bir daha çizmiş" ifadelerini kullandı.

"Yemin Billah Ediyorum..."

Sarıkaya'nın aktardığına göre Akşener söz konusu toplantıda partililere "Yemin billah ediyorum... Benim Cumhurbaşkanlığına adaylığım gibi bir şık yok; öldü o şık. Bir daha söylüyorum, yetmedi yemin billah ediyorum; ben bu seçimde Cumhurbaşkanlığına kesinlikle aday olmayacağım. Böyle bir şey olmayacak, hayatta olması da mümkün değil…" diye konuştu. 

"Erdoğan'ın Karşısında Kim Öne Çıkıyorsa Sonuna Kadar Arkasındayız"

"Bu söz Akşener’in Kılıçdaroğlu’nun adaylığına sıcak baktığı anlamına gelir mi?" diye soran Sarıkaya, "Verilen yanıt açık:  'Erdoğan’ın karşısında kim önde çıkıyorsa onun sonuna kadar arkasında oluruz; kim olduğuna bakmayız… Bizim de şu olsun diye bir şartımız, verilmiş sözümüz, kişilere yönelik bir tercihimiz yok…' Anlaşılan o ki bütün anketlerde oyu en çok yükselen parti iken, kendi üzerlerinden tartışma alanı yaratılmasının önüne geçme konusunda kararlı" ifadelerini kullandı.

kulis meral akşener iyi parti yönetimine sert çıktı yemin billah ediyorum