Kulis | Altılı Masanın Ortak Anket Kararını Kılıçdaroğlu Tek Taraflı İptal Etti

TAKİP ET

Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde kazanacak adayı belirlemek için yaptırılan anket, Kemal Kılıçdaroğlu'nun tek taraflı kararı ile durduruldu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, YSK üyelerine hakaret ettiği gerekçesiyle 2 yıl 7 ay hapis cezası ve siyasi yasak aldı.

İmamoğlu'nun ceza alması üzerine İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Ankara'dan İstanbul'a giderek İmamoğlu'na destek verdi. Akşener'in desteği AKP'yi ve CHP içerisindeki bazı isimleri rahatsız etti. 

İmamoğlu'nun cezası adaylık tartışmalarını alevlendirdi. Akşener'in İmamoğlu'na desteği de İmamoğlu'nun adaylığını işaret ettiği şeklinde yorumlandı.
 
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "6 lider aday olmamı isterse aday olurum." dedi ve Akşener'in desteğini kastederek "Bir partinin başka bir partinin iç işlerine karışmasını doğru bulmuyorum" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanlığı adaylığına ilişkin iş çevrelerinin de desteğiyle kapsamlı bir anket çalışmasına başlandı. TamgaTürk'e konuşan konuya yakın kaynakların verdiği bilgilere göre CHP lideri Kılıçdaroğlu tek taraflı bir karar alarak firmayı aradı ve anket çalışmasını durdurdu.

kemal kılıçdaroğlu ekrem imamoğlu chp kulis haber anket