Kulis: Erdoğan Hulusi Akar'ın Evinde Görüştüğü Gül'e Parlamenter Sisteme Dönüş Teklifi Yaptı

TAKİP ET

AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın selefi Abdullah Gül'e parlamenter sisteme geri dönüşü önerdiği iddia edildi.

CHP 24. Dönem Milletvekili Ali Özgündüz Cem TV'de Atakan Sönmez tarafından sunulan Not Defteri programında yaptığı açıklamada "Son zamanda edindiğim bir kulis bilgisi: AKP parlamenter sisteme dönmek istiyor. Hatta bu amaçla önceki cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül'le Sayın Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın görüştükleri, Hulusi Akar'ın evinde bir araya geldikleri söyleniyor" dedi.

"Abdullah Gül ile Sayın Cumhurbaşkanı, Saadet Partisi, DEVA Partisi, Gelecek Partisi.. Bunları toparlayıp başka bir ittifak kurarak, parlamenter rejim koşuluyla seçimde cumhurbaşkanlığı için destek verip kendisinin başbakan olması yönünde bir öneri sunulduğu şeklinde kulis bilgisi edindim. Eğer bu doğruysa zaten parlamenter sisteme AKP geçecek. Çünkü bu haliyle iktidarını sürdürme ihtimali var" diyen Özgündüz, Sönmez'in "MHP'yi ittifak dışında bırakarak" sözü üzerine "Evet" yanıtını verdi.

AKP'nin parlamenter sisteme geçmesiyle iktidarını sürdürme ihtimali olduğunu belirten Özgündüz, anketlerde AKP'nin birinci parti olduğunu belirterek "Böyle bir ittifak olursa AKP'den kaçanlar da burada toparlanacak, dolayısıyla da seçim sonrası yanlarına başka partileri alarak artık MHP'ye ihtiyaç duymadan bir koalisyonla yolun devam edebilir. Bu yönde çalışmalar olduğu yönünde kulis bilgileri var" diye konuştu.

Kulis recep tayyip Erdoğan abdullah gül deva partisi gelecek partisi Hulusi Akar'ın Evinde Görüştüğü Gül'e Parlamenter Sisteme Dönüş Teklifi Yaptı