Kulis: İçişleri Bakan Yardımcısı Sayıştay'a ve Hemen Ardından AYM'ye Atanacak

TAKİP ET

İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Sayıştay üyeliğine aday oldu.

DW Türkçe'den Alican Uludağ'ın haberine göree İçişleri Bakan Yardımcısı Muhterem İnce, Sayıştay üyeliğine aday oldu.

Ortaya çıkan adaylığın ardından Muhterem İnce'nin Sayıştay üyeliği kontenjanından Anayasa Mahkemesi (AYM) üyeliğine atanacağı iddiası ortaya atıldı.

İçişleri Bakanlığı'nda çeşitli kademelerde bürokrat olarak görev yapan İlim Yayma Vakfı kurucusu İnce, Haziran 2016'de Bakanlığa Müsteşar olarak, Ağustos 2018'de ise Bakan Yardımcısı olarak tayin edildi.

TBMM'de En Çok Oyu O Aldı

Sayıştay üyeliğine aday adayı olarak başvuran İnce, Sayıştay Genel Kurulu'nda TBMM'ye gönderilecek 4 aday adayı arasından en çok oyu alan isim oldu. 

TBMM'deki ilgili komisyonun 4 adayın sayısını 2'ye düşürmesinin ardından TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak oylamada adaylardan birini Sayıştay üyesi olarak tayin edecek.

2010 yılında Sayıştay'dan AYM üyeliğine atanan Hicabi Dursun 6 Ekim 2022'de yaş haddinden emekli olacağı için Meclis'in ekim ayında Dursun'un yerine başka bir AYM üyesini ataması gerekiyor.

Erdoğan Onu İşaret Ediyor

Muhterem İnce'nin aday olabilmesi için gerekli tüm kriterleri taşıyabilmesi için bizzat AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından Sayıştaş üyesi yapılmak istendiği belirtiliyor. 

Emekliye ayrılmaya hazırlanan Hicabi Dursun zaman zaman muhalif kararlara imza atıyordu. Fakat AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Bakan Yardımcısı olan Muhterem İnce'nin AYM üyeliğinin nasıl olacak malum.

Daha önce de eski İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan, "hülle atama" ile AYM üyeliğine seçilmiş, önce Hakimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK), oradan Yargıtay üyeliğine atanmış ve 4 gün içerisinde AYM'ye seçilmişti.

kulis içişleri bakan yardımcısı muhterem ince sayıştay ve hemen ardından aym anayasa mahkemesi atanacak