Kulis | İmamoğlu, Kılıçdaroğlu'na 'Ancak Siz Beni Gösterirseniz Aday Olurum' Dedi

TAKİP ET

TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, İmamoğlu'nun Kılıçdaroğlu'na "Ancak siz beni aday gösterirseniz aday olurum" dediğini iddia etti.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'daki Ahlatlıbel tesislerinde bir araya geldi. TV100 Ankara Temsilcisi Deniz Gürel, görüşme sırasında Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'na "CHP örgütü yanında olduğu sürece sana bir şey yapamazlar, Belediye'ne sahip çık koltuğuna odaklan" sözlerini kullandığını açıkladı. İddiaya göre, İmamoğlu da Kılıçdaroğlu'na "Ancak siz beni aday gösterirseniz aday olurum" çıkışında bulundu.

"Sizin Aday Olmanız Durumunda Benim Aday Olmam Gibi Bir Durum Söz Konusu Olamaz"


Gürel "Cumartesi günü Ekrem İmamoğlu Ankara’ya geliyor. Burada bazı MYK üyeleriyle görüşüyor. Aralarında Veli Ağbaba, Tuncay Özkoç, Engin Koç olduğu bazı isimlerle görüşüyor. Kılıçdaroğlu’yla, İmamoğlu’nun buluştuğu asıl görüşme Ankara Çankaya Belediyesi Ahlatlıbel Tesisleri’nde gerçekleşiyor. Kemal Bey ‘CHP örgütü yanında olduğun sürece sana bir şey yapamazlar, sen de Belediye’ne sahip çık koltuğuna odaklan’ diyor. Ekrem İmamoğlu da ‘sizin aday olmanız durumunda benim aday olmam gibi bir durum söz konusu olamaz. Ne sizi ne de partimizi zor durumda bırakırım. Ancak siz beni aday gösterirseniz aday olurum. Adaylığınızı destekliyorum ve elimden geleni yapacağım. Seçim sürecinde benim ekiplerimden de faydalanın. Propaganda sürecinde sizlere destek olmak isterim” diyor. Kemal Bey eğer Ekrem İmamoğlu’nu işaret etmezse İmamoğlu ‘ne partime ne de muhalefet bloğuna zarar verecek işin içinde olmam’ demiş." ifadelerini kullandı. 

ekrem imamoğlu kemal kılıçdaroğlu kulis aday