Kulis | İmamoğlu Ocak Ayının İlk Haftasında Görevden Alınabilir

TAKİP ET

Euronews'in edindiği bilgilere göre İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, ocak ayının ilk haftası görevden alınabilir.

Euronews tarafından paylaşılan habere göre, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun Ocak ayının ilk haftasında görevden uzaklaştırılacağı ve yerine bir kayyım ataması yapılacağı iddia edildi.

İddiaya göre İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bir kayyım ataması beklenmiyor ancak Ocak ayının ilk haftasında Ekrem İmamoğlu görevden uzaklaştırılacak. Belediyede, bu yönde hazırlıkların olduğu ve pek çok çalışanın da iş aramaya başladığı bildirildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, geçtiğimiz günlerde YSK üyelerine hakaret suçundan 2 yıl 7 ay hapis cezasına çarptırılmış ve mahkeme İmamoğlu hakkında siyasi yasak talep etmişti.

Karar eğer istinaftam dönmezse İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde aday olamayacak. kesinleşmesi durumunda, İmamoğlu aday olamayacak ve başkanlık koltuğu boşalacak. Bu noktada, Belediye Meclisi bir başkan seçecek ve eğer bu mümkün olmazsa İçişleri Bakanı bir görevlendirme yapması öngörülüyor.

Euronews'e konuşan kaynak görevden uzaklaştırma söz konusu olduğundan Belediye Meclis'inde yeni başkanın atamasının yapılacağını söyledi. AKP'li İçişleri Bakanı Soylu, İBB Başkanı İmamoğlu'nu görevden alamayacağını ancak terör soruşturmaları kapsamında İçişleri Bakanlığının böyle bir yetkisinin olduğunu belirtmişti.

 

ekram imamoğlu istanbul büyükşehir belediyesi siyasi yasak hapis cezası terör soruşturması süleyman soylu