Kulis | İYİ Parti'de Paralel Ekrem İmamoğlu Yapılanması

TAKİP ET

İYİ Parti İstanbul Teşkilatı'nın, parti içine müdahale ettiği ve belediye meclis üyelerine baskı kurduğu gerekçesi ile İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan şikayetçi olduğu öğrenildi.

TamgaTürk'ün ulaştığı kulis bilgisine göre ismini vermek istemeyen üst düzey bir İYİ Parti İstanbul Teşkilat mensubu teşkilatın, İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'ndan rahatsız olduğunu ifade etti.

İmamoğlu'nun, İYİ Parti'nin içişlerine müdahil olduğunu ve belediye imkanlarını tehdit amaçlı kullandığını söyleyen teşkilat mensubu ayrıca son olarak CHP ile iş birliği olmamasına tepki gösterdikten sonra İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener tarafından istifası istenen ve istifa eden İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili İbrahim Özkan'ı, belediye meclis üyeleri üzerinde baskı kurarak yeniden seçtirdiğini ifade etti.

Akşener'in İsteği ile İstifa Eden İbrahim Özkan, Yeniden İYİ Parti İBB Grup Başkanvekili Seçildi

Daha önce TamgaTürk'e konuşan İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Coşkun Özkan'ın istifasında parti tutumunun aksine olan görüşlerini basın yoluyla açıklamasının etkili olduğunu belirtmişti.

İYİ Parti'nin Özkan'ı yeniden seçen üyelere bir yaptırımda bulunup bulunmayacağı henüz bilinmiyor.

'Ekrem Bey'in Kayığına Binin'

İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile Özkan'ın, yeniden seçildiği için teşekkür ettiği paylaşımını alıntılayarak; ''Ekrem Bey'in kayığına binin'' şeklinde tepki gösterdi.

Uz, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:

''Oturduğunuz koltuklar millete hizmet koltuğudur, meydan okuma yeri değildir. İYİ Partinin varlığına bağlı olarak siyasi olur bulanların, bulamayan arkadaşlara, teşkilatlara seçmenlere karşı sorumlulukları olduğu gibi kurumsal yapımıza ve Genel Başkanımıza karşı da sorumlulukları vardır. Tercihlerini Ekrem Bey’in kayığına binerek seçersen istikametini de öyle belirlersin.''

 

'CHP Eş Genel Başkanı İBB Meclis Üyleri Üzerinden Operasyon Çekiyor'  

İYİ Parti Genel Merkez Kurumsal İlişkiler Başkan Yardımcısı Mete Koca, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşım ile 'eş başkan' olarak nitelendirdiği İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun  İYİ Parti'ye İBB meclis üyeleri üzerinden operasyon düzenlediğini söyledi. Koca, şu ifadeleri kullandı:

''CHP’nin Eş genel başkanı İbb meclis üyeleri üzerinden operasyon çekiyor. Operasyonun büyüğü 31 Martta olacak Sayın Eş Başkan!! SENİ BAŞKAN SEÇTİRTMEYECEĞİZ!!''

 

İYİ Parti İBB Meclis Üyelerinin Tümü Kesin İhraç Talebiyle Disipline Sevk Edildi

 

İYİ Parti Ekrem İmamoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi İbrahim Özkan İYİ Parti İstanbul Teşkilatı Paralel Yapılanma Meral Akşener Kulis kulis haber Kulis Bilgisi