Kulis: İYİ Parti ve CHP, Dodurga'da AKP'lileri Şaşırtmış

TAKİP ET

Gazeteci Barış Yarkadaş, Dodurga seçimlerine ilişkin dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Çankırı'nın Orta ilçesinde yıllar sonra yeniden belde olan Dodurga'da düzenlenen belediye seçimlerini AKP ezici bir üstünlükle kazandı. Millet İttifakı ise seçime girmedi.

Gazeteci Barış Yarkadaş, Korkusuz'daki köşesinde kaleme aldığı yazıda AKP'de Dodurga seçimleri için muhalefetin aday çıkarmasına yönelik beklenti olduğunu ifade etti.

"AKP Genel Merkezi'nde 'İlginç' Karşılanmış"

"CHP ve İYİ Parti’nin Dodurga’da aday çıkarmaması AKP Genel Merkezi’nde de ‘ilginç’ karşılanmış" diyen Yarkadaş, "Konuştuğum AKP’li bir kaynağım, 'Biz CHP’nin seçime yüklenmesini; hatta İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu ile ABB Başkanı Mansur Yavaş’ın bölgeye gelip CHP’nin adayı için çalışma yapmasını bekliyorduk. Bunların hiçbiri olmadı' diyerek şaşkınlığını ifade ediyordu" ifadelerini kullandı.

"Açıklama Yapma Zorunluluğu Olduğunu Düşünüyorum"

Dodurga'nın CHP ve İYİ Parti'nin ilgisini çekmediği için İmamoğlu ve Yavaş'ın bölgeye gitme ihtiyacı duymadıklarını çıkardığını belirten Yarkadaş, "Doğrusu merak ediyorum; böyle bir seçim Çankırı – Dodurga’da değil de Antalya, Mersin ya da  İzmir’in yüksek bütçeli herhangi bir ilçesinde yapılsaydı, muhalefet bu seçimi yine görmezden mi gelecekti? CHP ve İYİ Parti’deki ilgili – yetkili kişilerin Dodurga seçimi ile neden ilgilenmedikleri ve neden aday çıkarmadıklarına dair kamuoyuna bir açıklama yapma zorunluluğunun olduğunu düşünüyorum…" görüşünü savundu.

Yeniden Belde Olan Dodurga'da Seçim Bitti: AKP Ezdi Geçti

kulis barış yarkadaş iyi parti chp dodurga akplileri şaşırtmış çankırı orta orta ilçesi seçim aday çıkarmadı millet ittifakı cumhur ittifakı akp genel merkezi