Kulis | Kılıçdaroğlu-İmamoğlu Görüşmesinde Ne Konuşuldu?

TAKİP ET

İmamoğlu'nun genel başkanlık için bir talepte bulunmadığı ancak hem yapısal hem de siyasal değişim sürecini yöneten isimlerden olmak istediği iddia edildi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile dün üçüncü kez bir araya geldi. Yaklaşık bir buçuk saat süren ve baş başa yapılan görüşmede, partideki liderlik ve yönetim tartışmalarıyla özdeşleşen "değişim" çağrıları ve kurultay süreci ele alındı.

Alman propaganda kanalı DW Türkçe'nin aktardığı kulise göre, İmamoğlu görüşmede adaylık mesajı vermedi. Ayrıca "Genel başkan ben olayım" gibi bir talebi olmadığı, ancak "değişimin önemli aktörü" ve "değişimi yöneten isimlerden" olmayı istediği, "Kadro hareketi yaratmalıyız" dediği ileri sürüldü. DW'nin haberine göre her iki isim de "değişim" başlığında ortak kanaate varmasına karşın değişimin ne çerçevede olacağı, söylem olarak mı yönetim olarak mı kastedildiğinin dillendirilmediği belirtildi.

İmamoğlu’nun tüm muhalif kanatlarla iletişim halinde sürecin yönetilmesi gerektiğini Kılıçdaroğlu’na ilettiği; örneğin İlhan Cihaner’in başını çektiği "Gelecek için Biz" grubunun da, genel başkan adayı olma çalışmaları yapan Gürsel Tekin'in de, ayrı parti kuran Muharrem İnce'nin de, partide ulusalcılar olarak adlandırılan muhalif isimlerin de değişim sürecinin bir parçası haline getirilmesini savunduğu iddia edildi.

Habere göre İmamoğlu’nun daha önceki görüşmelerde Kılıçdaroğlu için gündeme getirdiği "onursal genel başkanlık" önerisinin de hala masada olduğu ifade ediliyor.

Kılıçdaroğlu'nun İmamoğlu'nun İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin başında yerel seçimlere gidilmesinin önemine vurgu yaptığı bunu da, "Seçimlere giderken İstanbul'u AKP'ye teslim etmek kendi ayağımıza sıkmak olur" şeklinde dillendirdiği ileri sürülüyor. Kılıçdaroğlu, İmamoğlu'nun da belediye seçimlerine hazırlanmasının daha doğru olduğu görüşünü savunuyor.

İmamoğl'nun da İBB'deki görevinin öneminin farkında olduğu mesajını ilettiği, ayrıca "Ben de AKP'ye bırakmak istemiyorum" dediği de haberde yer alan iddialar arasında. Ancak İmamoğlu'nun tatmin edici bir değişimin yapılamaması durumunda 2024 yerel seçiminde büyükşehirlerde sıkıntılı süreç yaşanacağını savunduğu, "Istanbul adayı ben olayım veya başkası olsun önemli olan burada değişimi başlatıp sonuçlandırmak. Bunu yaparsak sadece başkanlık değil belediye meclisinde de çoğunluğu sağlayabiliriz" görüşünde olduğu ifade edildi.

imamoğlu kılıçdaroğlu değişim chp chp genel başkanlığı ibb