Kulis | Kürtçü DEM Parti ve DEVA Partisi Arasında Yerel Seçim İş Birliği İddiası: Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun DEVA'ya Geçeceği İleri Sürüldü

TAKİP ET

Kürtçü DEM Parti ve DEVA arasında flörtleşmeler yaşanıyor.

TamgaTürk'ün ulaştığı kulis bilgisine göre yerel seçimler öncesinde Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı DEM Parti ve DEVA Partisi arasında iş birliği yapılacağı öne sürüldü.

TamgaTürk'e konuşan kaynaklar, bir süredir iki parti arasında "flört dönemi" yaşandığını belirtti.

Öte yandan Kürtçü Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun DEVA Partisi'ne geçeceği iddia edildi. Gelişmeler ışığında DEVA Partisi Ankara Milletvekili İdris Şahin'in dün Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun KHK'lılarla ilgili verdiği öneriye destek açıklaması dikkat çekti. 

Şahin X hesabından yaptığı paylaşımda, "Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu'nun TBMM başkanlığına sunduğu "OHAL döneminde çıkarılan KHKların, Anayasa ve ilgili mevzuat gereğince iptal edilmesi" yönündeki yasa teklifine olumlu oy kullandım. KHK ile mağdur edilenlerin mağduriyetinin bir an evvel çözülmesi insan olmanın asgari gereğidir…" dedi.

DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu da Gergerlioğlu'nun önerisine destek veren isimlerden. X hesabından Gergerlioğlu'nun tivitini alıntılayan Yeneroğlu şu paylaşımı yaptı: 

 

DEVA Partisi'nde muhafazakar-milliyetçi olduğunu söyleyen kanat ise Kürtçü DEM Parti iş birliği söylentilerine sert tepki gösteriyor.

İki parti arasındaki görüşmelerde Kürtçü DEM Parti'den 5 vekilin DEVA Partisi'ne geçmesinin ve DEVA Partisi'nin bu sayede TBMM'de grup kurmasının da gündeme geldiği belirtildi. 

Görüşmeler henüz nihayete ermese de Türk siyasetinin ufkunda yeni ittifaklar göründüğü aşikar. 

dem parti deva partisi ömer faruk gergerlioğlu deva dem idris şahin mustafa yeneroğlu