Kulis: Nureddin Nebati Görevden Alınacak İddiası

TAKİP ET

Cumhuriyet yazarı Erdal Sağlam, AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görevden alınacağını iddia etti.

Cumhuriyet yazarı Erdal Sağlam, Ankara kulislerinde AKP'li Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati'nin görevden alınacağının konuşulduğunu ileri sürdü.

AKP'li Bakan Nebati’de bir telaş olduğunu, hesapların da bunu gösterdiğini ifade eden Erdal Sağlam, “Zaten Bakan Nebati’nin her gün ortalığa çıkıp konuşması hayra alamet değildi. Bu tür söylentilerle de birleşince olmaz değil yani.” dedi.

Erdoğan Nebati'yi Azarladı: 'Verdiğin Sözleri Tut'


AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen günlerde AKP'li Bakan Nebati'yi "Verdiğin sözleri tut" diyerek azarladığı ileri sürülmüştü.

Nebati'nin Yerine Yeniden Şimşek İddiası

Erdal Sağlam, AKP'li Bakan Nebati'nin yerine eski AKP'li bakanlardan Mehmet Şimşek'in getirileceğini iddia etti. 

Sağlam, "İki gündür bir haber dolaşıyor. Nebati’nin gidip Mehmet Şimşek’in geleceği konuşuluyor. Şimşek istemiyor ancak zorluyorlar. Nebati’nin her gün çıkıp konuşması hayra alamet değil. Şimşek gelirse politika değişikliği olacak mı? Göreceğiz. Şimşek’in kredibilitesi çok yüksek. Dünya piyasasında saygınlığı olan ve tanınan biri." ifadelerini kullandı.

"Şimşek Kabul Etmedi"

İddiaları doğrulayan finans danışmanı Dr. Artunç Kocabalkan, "Mehmet Şimşek ile görüşüldüğü doğru. Ancak kendisi çalışmalarında bağımsız olması isteğine olumlu yanıt alamayınca görevi kabul etmemiş !" ifadelerini kullandı.

nureddin nebati görevden alınma Hazine ve Maliye Bakanlığı hazine ve maliye bakanı kulis erdal sağlam mehmet şimşek