Kulis: Tayyip Erdoğan, Süleyman Soylu'yu Görevden Almak İstiyor

TAKİP ET

Ahmet Takan, Adana'da Furkan Vakfı mensuplarına polisin orantısız güç kullanmasının ardından yaşananlarla ilgili dikkat çekici bir yazı kaleme aldı.

Adana'da meydana gelen olayda tutuklu mensuplarının serbest bırakılması talebiyle eylem yapan Furkan Vakfı mensupları polisin sert müdahalesine uğramış, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu polisin orantısız güç uyguladığını kabul etmişti. 

Soylu Orantısız Güç Kullanıldığını Kabul Etti: 2 Polis Hakkında Soruşturma


Bahçeli'nin Salı günü yaptığı MHP grup konuşmasında konuya değindiğini ve "Sayın Süleyman Soylu, soy ismi gibi soyludur ve görevini layıkıyla yerine getirmiştir. Türk polisi görevinin gereğini yapmış, Emniyet teşkilatımızı kutluyor, Adana’da görev yapan polislerimizin tertemiz alınlarından öpüyorum" dediğini hatırlatan Korkusuz yazarı Ahmet Takan, "İçişleri Bakanı Süleyman Soylu 'gidici' de Bahçeli, ona sonsuz desteğini bir daha mı yinelemek zorunda kaldı?.. Bahçeli, AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan’a, kulağına gelen haberler doğrultusunda  'Süleyman Soylu’yu görevden alamazsın. Hâlâ arkasında güçlü bir şekilde duruyorum' mesajı mı verdi?.." diye sordu.

"Erdoğan, Soylu'yu Görevden Almak İstiyor"

Anketçi Kemal Özkiraz'ın da Süleyman Soylu'nun "birkaç hafta içinde" görevden alınacağı şeklindeki iddiasını hatırlatan Ahmet Takan, "Ankara kulisleri toz duman olmuştu… Saraydaki bir kaynağımla konuştum. Tayyip Erdoğan’ın Süleyman Soylu’yu görevden almak istediği şeklindeki iddiaları doğruladı, 'Ama şu anda pek mümkün görünmüyor' dedi" ifadelerini kullandı.

Takan, "Ne oluyor o zaman?" diye sorduğunu belirterek şu yanıtı aldığını aktardı:

"Berat Albayrak Sürekli Bastırıyor"

"Süleyman Soylu’nun görevden alınması için Berat Albayrak sürekli bastırıyor, Devlet Bahçeli’nin desteği yüzünden bu gerçekleşemiyor. Bu senin zaten bildiğin bir durum. Bakanlık içindeki ekipleri tasfiye edilip, pasifleştirilebilir önümüzdeki günlerde."

Takan'a konuşan kaynak Berat Albayrak'ın "ikinci adamlık mücadelesi"nden vazgeçmediğini belirterek "Tayyip beyden sonra ben varım’ diyor. ‘2023’den sonra da ben varım’ diyor" dedi.

Ahmet Takan'ın yazısının tamamını okumak için tıklayınız.

süleyman soylu tayyip erdoğan ahmet takan kulis görevden almak istiyor