Kulis: Ziya Selçuk'un Koltuğuna Geçmesi Gündemde Olan Adaylar

TAKİP ET

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk'un yeni kabinede yer almayacağı ve yerine Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin'in gelebileceği iddia ediliyor.

Oda TV’den Caner Taşpınar’ın haberine göre, yenilenmesi gündemde olan kabinede Milli Eğitim Bakanı görevini Yusuf Tekin alacak.

Odatv’nin açıkladığına göre, Bakan Ziya Selçuk'un koltuğuna geçmesi beklenen isimler arasında en güçlü aday eski Bakanlık Müsteşarı ve Ankara Hacı Bayram Veli Üniversitesi Rektörü Yusuf Tekin.

Diğer adaylar arasında ise Bakan yardımcıları Mahmut Özer, Reha Denemeç de gösteriliyor.

CHP Milletvekili Yıldırım Kaya ise Yusuf Tekin’in yanı sıra Türk Eğitim Derneği (TED) Genel Başkanı Selçuk Pehlivanoğlu ve YÖK Başkanı Yekta Saraç'ın da bakanlık koltuğuna aday olduğunu öne sürdü.

Ziya Selçuk’un Bakanlık koltuğuna oturmasından önce AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal’ın adı da konuşulmuştu. Bugünkü belirsiz tabloda Mahir Ünal’a da kulislerde değiniliyor.

ziya selçuk milli eğitim bakanı milli eğitim bakanlığı yüz yüze eğitim yüz yüze ne zaman ne zaman açılacak okullar ne zaman hangi sınıflar okula gidecek kaçıncı sınıflar okula gidecek öğretmenlere aşı aşı öğretmen