Kulislerde Bakanlık İçin Eski Milli Savunma Bakanı'nın Adı Geçiyor

TAKİP ET

Erdoğan'ın damadı Albayrak'ın Hazine ve Maliye Bakanlığı görevinden istifasının Bakanlık kaynakları tarafından teyit edilmesiyle bu göreve geçecek yeni ismin kim olacağı merak konusu olmaya başladı.

Partili Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın damadı olan ve aynı zamanda Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Instagram hesabından yaptığı ve ciddi eleştiri konusu olan bir açıklamayla istifasını açıkladı. Açıklamanın doğruluğunun Bakanlık kaynaklarından teyit edilmesiyle Albayrak'ın yerine kimin getirileceği merak konusu oldu.

Kulislerde konuşulan ve adı ön plana çıkan isim ise AKP'nin kurucularından ve eski Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli. Kabinede birden fazla değişiklik yaşanabileceği ve Cumhurbaşkanı Yardımcısı sayısında artışa gidilebileceği iddiaları üzerinde durulurken Hazine ve Maliye Bakanlığı için de Canikli'nin getirilebileceği konuşuluyor.

Ağbal ile Birlikte Erdoğan'la Görüşmüştü

Albayrak'ın istifasından sadece saatler sonra AKP lideri Erdoğan, TCMB Başkanlığı'na yeni atanan Naci Ağbal ve eski Ekonomiden Sorumlu Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ile bir araya gelmişti. Bloomberg'in doğrudan bilgi sahibi olduğunu kaydettiği kaynaklara dayandırdığı haberinde toplantının konusunun ise 'para politikaları' olduğu belirtilmişti.

nurettin canikli milli savunma bakanı kulis berat albayrak