Kültür Sanat Emekçileri Adına Genco Erkal: 'Kapattım' Demekle Olmuyor

TAKİP ET

Çin Virüsü sebebiyle kültür sanat dünyasının girdiği zorlu süreci Genco Erkal'ın dile getirmesinin ardından, CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de kültür sanat emekçilerinin sorunlarını Meclis gündemine taşıdı.

Çin Virüsü'nün kültür sanat dünyasında yarattığı tahribat gün geçtikçe ağırlaşıyor.

Sadece tiyatroların değil her tarafın kapatılması lazım diyen usta oyuncu Genco Erkal, “Ama bu tedbirler alınırken işsiz kalan ve çok zor durumda olan sanat emekçilerinin durumunun düşünülmesi lazım, devletin onlara destek olması lazım. Kapatmak doğrudur ama kapattım demekle de olmuyor. Buradan zarar görecek insanların zararının karşılanması lazım” dedi.

Sokağa çıkma kısıtlamaları ile yeniden belirsiz bir sürece girildiğini aktaran Erkal şu şekilde konuştu:

“Aslına bakarsanız bence bu sezon tiyatro sezonu tamamen bitmiş durumda. Aylar boyu özel tiyatrolarda hiçbir gelir olmayacak. Salon kiraları nasıl ödenecek? Devlete, SSK’ya olan borçlar nasıl karşılanacak? Oyuncular, teknisyenler, yani bu işten ekmek yiyen insanlar nasıl geçinecek?

Çok vahim durumdayız. Diğer Avrupa ülkelerinde uygulanan maddi destek önlemlerinden örnek almak gerekiyor. Geçenlerde bizde açıklanan özel tiyatrolara destek listesi de utanç verici. O paralar doğru adreslere gitmedi, gene sadece tiyatroyla hiç ilgisi olmayan yandaşlara aktarıldı. Tiyatro dünyasının hiç bilmediği, kimsenin tanımadığı, bu sanatla ilgisi olmayan ne idüğü belirsiz şirketler desteğin kaymağını yedi.” 

CHP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil de TBMM'de Aile Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk tarafından yanıtlanmasını istediği soru önergesinde, “Başta bireysel sanatçılar ve icracılar olmak üzere kamu yararına çalışan tüm yaratıcı sektör çalışanlarının, sigortalılık durumuna bakılmaksızın ekonomik durumlarını asgari düzeyde, doğrudan ve karşılıksız yardımlarla güvence altına alacak bir çalışma ne zaman yapılacak” diye sordu.

kültür sanat haberleri sera kadıgil chp istanbul milletvekili çin virüsünün kültür sanat dünyasındaki etkisi tiyatro sinema sokağa çıkma kısıtlaması genco erkal kapattım demekle olmuyor