Kültür ve Turizm Bakanlığı, Önsözünü Emine Erdoğan'ın Yazdığı Kitap İçin 2,6 Milyon TL Harcadı

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın başlattığı Milli Kültür Eserlerinin Basımı ve Yayımı Projesi kapsamında, 2022 yılına yönelik veriler açıklandı. BirGün gazetesinin haberine göre, Emine Erdoğan'ın önsözünü yazdığı kitap, 2,6 milyon TL harcanarak bakanlık tarafından finanse edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın başlattığı Milli Kültür Eserlerinin Basımı ve Yayımı Projesi kapsamında, 2022 yılına yönelik veriler açıklandı.

BirGün gazetesinin haberine göre, projenin bir parçası olan “Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” isimli kitaptan 12 bin adet basıldığı belirtildi.

Emine Erdoğan’ın önsözünü yazdığı kitap, 2,6 milyon TL harcanarak bakanlık tarafından finanse edildi.

Toplam 17 kitabın yer aldığı projede, dokuz kitabın tekrar basımının yapıldığı, dört kitabın baskıya çıkarıldığı ve dört kitabın da baskıya hazırlandığı açıklandı.

“Asırlık Tariflerle Türk Mutfağı” kitabı, 6 bin adet Türkçe ve 6 bin adet İngilizce olmak üzere toplam 12 bin adet tekrar basıldı ve kendisinden sonra en çok basılan kitabın baskı sayısını dörde katladı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, “Emine Erdoğan’ın kitabı” için 2021 ve 2022 yıllarında dört farklı ihale düzenleyerek 2 milyon 613 bin 160 TL harcadı.

Kitabın yalnızca tanıtımı için 700 bin TL harcandı. Projedeki diğer kitaplar arasında Molla Ahmed-i Cezîrî Divan, Faki-yi Teyran Divanı, Şeyh Şemseddîn-î Ahlâtî Dîwan, Süleyman Çelebi ve Mevlid Geleneğimiz ve Atatürk Kültür Merkezi yer aldı.

emine erdoğan kültür ve turizm bakanlığı ihale