Kültür ve Turizm Bakanlığı Rakıyla İyi Gidecek 10 Mezeyi Seçti

TAKİP ET

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turistlere yönelik oluşturulan sitede rakıyla birlikte iyi gidecek 10 mezeyi tanıttı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı, turistleri ülkemize çekebilmek amacıyla oluşturdukları sitede "rakının tadını çıkarırken ağzınızdaki tadı değiştirmek için" söylemiyle en iyi 10 mezeyi belirledi. Ayrıca söz konusu sitede rakıdan "aslan sütü" şeklinde bahsedildiği görülüyor.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay'ın yurt içinde alkol ve tütün ürünlerine yönelik yeni yasakların geleceğini açıklamasının ardından Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın yurt dışından gelecek turistleri ülkeye çekebilmek amacıyla rakı mezesi paylaşımları yapması dikkat çekti. Türkiye Turizm, Tanıtım ve Geliştirme Ajansı'nın oluşturduğu 'Go Turkey' adlı internet sitesinde rakıyla birlikte iyi gidecek 5 soğuk, 5 de sıcak meze tanıtıldı.

İlk sayfada mezeler hakkında "Meze sizi doyurmak için değil, rakının tadını çıkarırken ağzınızdaki tadı değiştirmek için var. Hatta pek çok kişi, sohbetin rakınıza eşlik edecek en iyi meze olduğunu iddia edebilir" açıklaması yer alırken yazının devamında rakı için "Türklerin anason aromalı içeceği olan rakı, zaman zaman ‘aslan sütü’ olarak anılır" şeklinde güzellemeler bulunuyor. 

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın rakı sofrasında önerdiği mezeler ise soğuk mezeler için Fava, mercimek köftesi, deniz börülcesi, ezme ve Çerkes tavuğu; sıcak mezeler için ise Paçanga börek, içli köfte, pastırmalı humus, karides güveç, balık kokoreç.

rakı meze kültür turizm bakanlığı seçti 10 meze turist tanıtım reklam