Kumaş Maskenin Virüsü Daha Uzağa Yaydığı İddiası

TAKİP ET

TÜDEF Genel Başkan Vekili Sinan Vargı, kumaş maskelerin virüsü, öksürme veya hapşırma sırasında partiküllere böldüğünü ve daha uzağa gitmesine sebep olduğunu söyledi.

TÜDEF Genel Başkan Vekili Sinan Vargı, piyasadaki cerrahi maskelerin koruyuculuğu ile ilgili değerlendirmede bulundu. Satılan maskelerin güvenirliği ile ilgili endişelerinin olduğunu belirterek, tüketicilerin ambalaj üstündeki TSE standardına bakması gerektiğini söyledi.

TSE standardına ek olarak maskenin burun kısmına denk gelen noktada tel olması gerektiğine vurgu yapan Vargı, maskenin 3 katlı olması gerektiğini belirtti. Bununla ilgili olarak dışarıya gelen yerin ayrı, ortada bulunan ve filtre eden yerin ayrı ve ağız ile buruna değen yerin de ayrı kumaştan yapılmış olması gerektiğini söyledi.

Genellikle çocuklar tarafından kullanılan baskılı maskelerle ilgili de endişe duyulduğunu aktaran Vargı, bir araştırmada en güvenli olanın cerrahi maskeler olduğunun en güvensiz olanın da bandana veya boyunluk olarak takılan maskeler olduğunun görüldüğünü belirtti. Bandana veya boyunluk gibi kumaşların, öksürme esnasında virüsü kumaş arasından geçirip partikülleri böldüğünün ve daha uzağa yaydığının tespit edildiğini aktardı. 

Özellikle boyalı çocuk maskelerinin güvenliğiyle ilgili de endişelerin olduğunu söyleyen Vargı, alerjik reaksiyona sebep olma ihtimaline dikkat çekti.

kumaş maske zararlı mı kumaş maske nasıl maske takmalıyız tseye uygun maske korona virüs covid-19 çin virüsü tüdef genel başkan vekili açıkladı uyardı 3 katlı maske takılmalı telli maske takılamlı ucuz maske kumaş