Kumasını Kıskanan Kadına Bir Youtube Kanalında Yapılan Öneri Viral Oldu

TAKİP ET

Radikal İslamcı bir Youtube kanalında kumasını kıskandığını iddia eden bir kadının sorduğu soru sosyal medyada viral oldu.

Radikal İslamcı videolar ile dikkat çeken bir Youtube kanalında ismini vermeyen bir kadının sorduğu "Kumamı çok seviyorum ama bazen onu kıskanıyorum. Günah mıdır? Ne yapmam lazım" sorusu ve Youtube kanalı sahibinin verdiği cevap sosyal medyada viral oldu.

Söz konusu Youtube kanalına gelen soruda bir kadın "İki evliyim yani kumam var. Kumamla çok iyi anlaşıyoruz ama bazen eşim ayrımcılık yapıyor. Ona daha çok değer verdiğini görüp üzülüyorum. Sence günaha mı giriyorum" ifadelerini kullandı. Soruyu cevaplayan kadın ise bir kadının kuması olmasını överek soruyu soran kadına tavsiyelerde bulundu. Kadının kuması olmasını ve iyi anlaşmasını güzel bir şey olarak niteleyen kadın, eşinin ayrımcılık yapmasını ise kadına zulüm olarak değerlendirdi. 

Kanalın sahibi kadın, kuma durumunun çok zor bir durum olduğunu ve iyi ayarlanması gereken bir durum olduğunu belirterek Kuran'dan örnek vererek "Kuran'da erkeklere 4 eşe kadar helal kılınmıştır. Ancak yine de tavsiye olunan tek eşliliktir. Çünkü iki kadın arasında adaleti sağlamak ne kadar ayarlamaya çalışırsanız çalışın ayarlanması çok zordur. Bundan dolayı bir eş sizin için daha hayırlıdır" ifadelerini kullandı. 

Videonun devamında ise kadın, söz konusu durumun yaşanmasının nedeninin erkek olduğunu savunarak "Burada eşin zulmü var. Çünkü kardeşimiz ben sabrediyorum ama eşim zulmediyor diyor. Yani Allah muhafaza helal kılınmış bir ayet var ama helal kılınan bir şey bizi cehenneme sürekleyebilir. Adaletli olmak gerekir" şeklinde konuşuyor. 

Söz konusu video sosyal medyada viral olarak birçok kişinin tepkisini çekti.

 

kuma youtube kanal öneri koca kuma iyidir türban çarşaf radikal islam islamcı