Kumlu Kaymakamı Yeşilyurt, Enkazda Çalışan Memurların İşe Gelmesini İstedi

TAKİP ET

TamgaTürk'e konuşan bir depremzede, halen enkaz altındaki yakınlarını kurtarmak için çalışmalarına rağmen görev başına çağrıldıklarını söyledi.

6 Şubat'ta sabaha karşı saat 04.17'de Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesi merkezli 7.7 ve saat 13.24'te Elbistan merkezli 7.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. 10 ilde etkili olan depremler sonucunda 6 binden fazla bina yıkıldı, binlerce kişi hayatını kaybetti.

Depremzedeler ve enkaz altında mahsur kalan vatandaşlar için yardım çalışmaları devam ediyor. 

TamgaTürk'e konuşan bir depremzede, Hatay Kumlu Kaymakamı İbrahim Yeşilyurt'un akılalmaz kararını aktardı. Kaymakam, Whatsapp üzerinden bir mesaj paylaşarak enkaz altındaki yakınlarını kurtarmaya çalışan memurlardan işe gelmelerini istedi. Memurların bu karara uymamaları taktirde işlem başlatılacağını da belirten Kaymakam, yaralarını sarmaya çalışan vatandaşların yanında olmadığını gösterdi. Halen binlerce vatandaşın enkaz altında olduğu bilinmesine rağmen Kaymakam Yeşilyurt'un bu telebi, ilçedeki çalışan memurlar tarafından şaşkınlıkla karşılandı. 

Enkaz başında halen çalışmaların sürdüğünü belirten TamgaTürk'e konuşan depremzede, enkaz altındaki yakınlarını kurtarmaya, en azından naaşlarını çıkarmaya çalıştıklarını ifade etti. 

Yeşilyurt'un attığı o mesaj:

Deprem Hatay Kumlu