Kumsala Loca Kondurup Foseptik Çukuru Açan AKP'li Belediye: Nitelikli Turizm Hedefimizin Yansıması

TAKİP ET

Şile'nin Akçakese Köyü'nde yapılması planlanan otel inşaatı sırasında kumsala loca konulup foseptik çukuru açıldı.

İstanbul'un meşhur sahillerinden biri olan Şile'ye bağlı Akçakese Köyü'nde yapımı süren otel inşaatı sebebiyle kumsala yapılanlar ortalığı karıştırdı. 

Otel inşaatına başlayan firma sahile uzanan yola beton dökerek kumsalda kamelyalar yaptı ve kumsalda foseptik çukuru açtı. Kumsalı kullanan firmanın yaptıklarını gören köylüler isyan etti ve kumsalın eski haline getirilmesini istedi. 

Kamelyaların kayalıkların tahrip edilerek yapıldığını, tüm bunlar yapılırken milli koruma altında olan kum zambaklarının zarar gördüğünü belirten köylüler ‘sarı alanlar' içinde kalan arazilerin birilerinin üzerine geçirildiğini buralarda her biri 100 yıllık olan bu ağaçların da yine rant uğruna kesildiğini söyledi. 

Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi'ne (CİMER) başvurarak inşaat firması hakkında şikayette bulunan köylüler dava açacaklarını da belirtti.

Köylülerin isyanına cevap veren AKP'li Şile Belediyesi Başkanı İlhan Ocaklı ise “Akçakese sahilinde yapılan çalışmalar nitelikli turizm hedefimizin bir yansımasıdır. Belediyenin kontrolü altındadır. Kanun dışı bir durum yoktur” dedi.

istanbul şile kumsal foseptik çukuru kamelya akçakese köyü ilhan ocaklı