Kurallara Uymayan Jandarma Genel Komutanı ve Emniyet Genel Müdürü Uçağa Alınmadı

TAKİP ET

AnadoluJet pilotu, kurallara uygun bir şekilde uçağa binmeyen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş'ı kapıdan geri gönderdi.

Halk TV'nin haberine göre, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş geçen pazar günü Elazığ- Ankara seferini yapacak olan AnadoluJet’e ait uçağa binmek üzere Diyarbakır’dan Elazığ Havalimanı'na helikopterle indi.

Çetin ve Aktaş, helikopterden iner inmez korumalarıyla birlikte direkt uçağa geçmek istedi. Aprona helikopterle indikten sonra güvenlik kontrolünden geçmeden direkt olarak uçağa binmek isteyen Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Aktaş'ı fark eden pilot, görevlilere uluslararası uçuş kuralları gereği güvenlik kontrolünden geçmeyen yolcuların uçağa alınamayacağını hatırlatarak gelen yolcuların bu şekilde uyarılması talimatını verdi.

Uçağa Binemediler

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Aktaş'ı uçak kapısında karşılayan görevliler, "Uçağa bu şekilde binmenize izin veremeyiz. Uluslararası uçuş kuralları gereği VIP ya da yolcu salonundan geçerek güvenlik kontrolünden geçmeniz gerekiyor, bu şekilde uçağa binmeniz durumunda uçağın havalanması imkansız. Bu nedenle, güvenlik kontrolünden geçtikten sonra sizi uçağa alabiliriz" sözlerini iletti.

Görevlilerin uluslararası uçuş yönetmeliği gereğince gerekli uyarıyı yapmasının ardından Jandarma Genel Komutanı ile Emniyet Genel Müdürü kuralları hatırlattıkları için çalışanlara teşekkür ederek gerekli güvenlik kontrolünden geçmek üzere uçak kapısından dönüp VIP salonuna geçti.

Uçak Beklemedi

Pilot, uçuş saatinin 20 dakika gecikmesi sebebiyle kapıları kapatarak uçuş emri aldı. Uçak, Çetin ve Aktaş'ı beklemeden Ankara uçuşunu gerçekleştirdi. Elazığ’dan Ankara’ya direkt uçamayan Jandarma Genel komutanı ile Emniyet Genel Müdürünün gece saatlerde başka bir uçak ile başkente ulaştı.

uçak pilot jandarma genel komutanı arif çetin emniyet genel müdürü mehmet aktaş