Kuran Kursu Hocası Dört Çocuğu İstismar Ettikten Sonra Diriliş Ertuğrul Seyrettirdi

TAKİP ET

Kahramanmaraş'taki bir Kuran kursuna giden dört çocuğun hoca tarafından istismar edildiği ortaya çıktı.

Gazeteci Barış Pehlivan, ''Önce istismar, sonra Diriliş Ertuğrul'' başlıklı yazısında Kahramanmaraş'taki bir Kuran kursunda 4 çocuğun istismara uğradığını yazdı. Pehlivan, çocukların önce 'hoca' tarafından istismar edildiğini sonra da söz konusu sapığın çocuklara 'Diriliş Ertuğrul' seyrettirdiğini belirtti.

Arınç Kuran Kursu’nda meydana gelen olay, 15 Şubat 2020’de B.T. isimli çocuğun babasını arayarak kurstaki hocası Ruhullah Çelik tarafından istismara uğradığını anlatmasıyla ortaya çıktı. Çocuğunun uzun zamandır cinsel istismara uğradığını öğrenen baba, Kahramanmaraş’ın Türkoğlu ilçesindeki müftülüğe gitti. Ardından Savcılığın devreye girmesiyle ifade veren çocuk, “Zorla pantolonumu indirdi. Arkamı dönmemi istedi. İlişki sonrasında arkamda ıslaklık hissederdim. Haftada 3-4 kez bu şekilde yanına çağırırdı. Yaşanan bu olayları birine anlatmam halinde dövmekle ve benim hakkımda tutanak tutmakla tehdit etti” dedi.

Soruşturma derinleşince ifade veren başka bir çocuk M.E.S. ise ifadesinde, “Ruhullah buzdolabından dondurma aldı ve arka tarafıma sürdü. Sonra sürmüş olduğu dondurmayı yaladı. Cinsel organıma dokundu. ‘Yapma’ dememe rağmen devam etti. 15 dakika sürdü. Sonra ‘Diriliş Ertuğrul’ isimli diziyi telefondan izletti. Odadan çıkarken ‘Bu olayı kimseye deme’ dedi” şeklinde konuştu. 

Kursa giden 4 çocuğun benzer şekilde ifade vermesinin ardından Savcılık, Kuran kursundaki istismarı doğruladı. Uzmanlar da mağdur çocukların ifadelerinin tutarlı ve güvenilir olduğunu raporlaştırdı. 

''İtibarım Zedelenmesin Diye İstismar Ettim''

2017’de temizlik görevlisiyken 2019’da hoca olarak göreve başlayan Ruhullah Çelik ise ifadesinde, mağdur çocuğun kendisini şikâyet etmekle tehdit ettiğini iddia ederek 'itibarı zedelenmesin diye çocuğa cinsel istismarda bulunduğunu' söyledi. Çelik, diğer çocuğu istismar etmesinin sebebini ise 'derslere ilgisiz olmasıyla' bağdaştırdı. 

İfadesinin ardından tutuklanan Çelik'in Kahramanmaraş İl Müftülüğü’nün “Toplum Yararına Çalışma Projesi” kapsamında Arınç Kuran Kursu’nda çalışmaya başlamasından 2 yıl sonra hoca olması ve istismarları da o dönemler arasında gerçekleştirmesi dikkat çekti.

barış pehlivan kuran kursu istismar 4 çocuk diriliş ertuğrul