Kurdaki Düşüş Sonrasındaki İlk Ankette Dikkat Çekici Sonuçlar

TAKİP ET

Dolar kurunda yaşanan ciddi düşüş sonrasında yapılan ilk anketin sonuçlarına göre barajı yalnızca 3 parti geçebiliyor.

Geçtiğimiz genel seçim sonuçlarını en yakın bilen araştırma şirketlerinden biri olan ORC Araştırma, 24-27 Aralık günleri arasında 41 ilde 3 bin 675 kişi ile yüz yüze görüşme yöntemiyle yaptığı araştırmanın sonuçlarını açıkladı.

Araştırmanın sonuçlarına göre AKP'nin oy oranı yüzde 30,8 iken CHP'nin oy oranı yüzde 25,1 seviyesinde. Muhalefetin yükselen partisi İYİ Parti'nin oy oranı ise yüzde 15,5 seviyesinde. Cumhur İttifakının küçük ortağı MHP'nin oy oranı yüzde 8,6 iken HDP'nin oy oranı ise yüzde 8,3 seviyesinde. 

AKP'den ayrılan Ahmet Davutoğlu'nun liderliğinde kurulan Gelecek Partisinin oy oranı yüzde 3,2 iken yine AKP'den ayrılan Ali Babacan liderliğinde kurulan DEVA Partisinin oy oranı ise yüzde 3 seviyesinde olarak ölçüldü.

Bunun yanı sıra Saadet Partisi yüzde 1,5, Mustafa Sarıgül'ün Türkiye Değişim Partisi yüzde 1,3, Muharrem İnce önderliğindeki Memleket Partisi ise yüzde 1,2 oy oranına ulaştı.

Bu durumda AKP ve MHP'den teşekkül eden Cumhur İttifakı yüzde 39,4 seviyesinde iken CHP ve İYİ Parti'den teşekkül eden Millet İttifakı ise yüzde 40,6 seviyesinde. Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Gelecek Partisinin katılması halinde Millet İttifakı'nın oy oranı yüzde 48,3'e ulaşıyor. 

anket araştırma orc meral akşener kemal kılıçdaroğlu devlet bahçeli tayyip erdoğan