Küresel Isınma Nedeniyle Florida'da Tüm Deniz Kaplumbağaları Dişi Doğdu

TAKİP ET

Yükselen sıcaklıklar nedeniyle Florida sahillerindeki tüm deniz kaplumbağaları dişi doğdu.

Bilim insanları, geride bıraktığımız 4 yılda ABD'nin Florida sahillerinde doğan tüm deniz kaplumbağalarının dişi olarak dünyaya geldiğini açıkladı.

Guardian'ın ABD Ulusal Okyanus Servisi'nden aktardığına göre bir deniz kaplumbağasının 27 santigrat derecenin altında kuluçkaya yatması durumunda yavruları erkek, 31 santigrat derecenin üzerinde kuluçkaya yatması halinde ise yavruları dişi olarak dünyaya geliyor. Bu iki sıcaklık seviyesinin arasında geçen kuluçka döneminin ardından dünyaya gelen yavruların cinsiyetleri ise değişim gösteriyor

Yani deniz kaplumbağalarının cinsiyetleri, annelerinin kuluçkaya yattıkları yerin sıcaklığıyla doğrudan ilintili. Bilim insanları, kum ne kadar sıcak olursa dişi kaplumbağa doğma olasılığının o kadar arttığını keşfetti.

Türün Geleceği Tehlikede

Dünya genelinde iklim değişikliğini yaşanması nedeniyle küresel olarak kaplumbağalarda ve diğer sürüngenlerde ölümcül kuluçka koşulları ortaya çıkabileceği belirtiliyor. 

Reuters'ın aktardığına göre Florida'da son 4 yazın kayıtlara geçen en sıcak yaz mevsimleri olduğu ve bu nedenle sahillerdeki deniz kaplumbağası yavrularını inceleyen bilim insanlarının erkek deniz kaplumbağası bulamadığı öğrenildi. Deniz kaplumbağası türü, erkek-dişi cinsiyetleri arasındaki sayısal farklılığın anormal artışı nedeniyle tehlikede. Bu nedenlerle deniz kaplumbağası sayısında yakın gelecekte keskin bir düşüş yaşanabileceği belirtiliyor.

küresel ısınma florida tüm kaplumbağalar deniz kaplumbağası dişi doğdu