Kürşad Zorlu, Yakalanan Yabancı Uyruklu MOSSAD Ajanları Hakkında Meclise Soru Önergesi Verdi

TAKİP ET

Kürşad Zorlu, yakalanan MOSSAD ajanları hakkında meclise soru önergesi verdi.

Ankara Milletvekili ve İYİ Parti Sözcüsü Kürşad Zorlu, dün yapılan operasyonla yakalanan İsrail istihbarat örgütü MOSSAD adına ajanlık faaliyeti yapan ve çoğunluğu Irak, Suriye, Lübnan ve Filistin vatandaşı olan 34 ajan hakkında meclise soru önergesi verdiğini açıkladı.

Düzenlenen operasyonun derinleştirilerek incelenmesinin başka hücreleri de tespit etme hususunda kritik olduğunu belirten Zorlu, "Bu kapsamda casusların ülkemize nasıl girdiği irdelenmeye muhtaçtır. Zira süregelen sığınmacı sorununu da etkileri açısından dikkate almak gereklidir." ifadelerini kullandı.

Kürşad Zorlu'nun verdiği soru önergesi ile ilgili sosyal medya hesabından yaptığı açıklama ise şu şekilde:

"MİT’in yaptığı operasyonla çoğunluğu yabancı uyruklu 34 kişi İsrail istihbaratına çalışan bir casusluk şebekesinin üyesi olduğu iddiasıyla 2 Ocak’ta başarılı bir operasyonla gözaltına alındı.

Milli güvenliğimiz açısından son derece önemli bu operasyonun derinleştirilerek incelenmesi başka hücreleri de tespit bakımından kritiktir.

Bu kapsamda casusların ülkemize nasıl girdiği irdelenmeye muhtaçtır. Zira süregelen sığınmacı sorununu da etkileri açısından dikkate almak gereklidir. Aşağıdaki sorularımın yanıtlanması için TBMM’de soru önergesi verdim.

Bu ajanlar hangi tarihte tespit edilmiştir?

Ajanların kaçı Türk vatandaşı kaçı yabancı uyrukludur?

Yabancıların uyruklarına göre dağılımı nedir?

Kaç tanesine Türk vatandaşlığı verilmiştir?

Bunlardan konut satışı yoluyla vatandaşlık alan var mıdır?

Varsa bunların istihbarat ve güvenlik soruşturmaları yapılmış mıdır?"

kürşad zorlu meclis soru önergesi