Kürşat Ayvatoğlu Hakkında Açıklama Yapan AKP Grup Başkanvekili: İşe Alınması Bizim Kusurumuz

TAKİP ET

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan'dan AKP'li büro personeli Kürşat Ayvatoğlu ile ilgili açıklama geldi.

Aracında uyuşturucu kullandığı görüntülerle hafızalara kazınan AKP büro çalışanı Kürşat Ayvatoğlu hakkında açıklamaların ardı arkası kesilmiyor. 

AKP'li isimlerin tek tek açıklama yaptığı konuda son olarak AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan açıklama yaptı. 

"Bu kadar yanlış kişinin partimize kolaylıkla girmesi bizim kusurumuz" diyen Turan sözlerine ''Daha önceden bilinmesine rağmen, bunların kongreden sonra servis edilmesini, kongreden kaynaklı pozitif siyasi iklimi bozma çabası olarak değerlendiriyorum.  AKP bu değil, bu olmaması lazım. Görüntüler ortaya çıktığı andan itibaren, partimizin ilgili kurulları anında işine son verdi, yargıyı emniyeti göreve davet etti. O kişiler en hızlı şekilde cezalandırılsın, diye adımlar atıldı. 

13 milyonun üzerinde üyesi olan bir partiyiz. İçimizde yanlışlar hatalı kişiler olacak. Mesele bu yanlışlar hatalar görüldüğünde AKP'nin nasıl tavır aldığı konusu. Eğer AKP bir gün gelir de 'Ben o Kürşat tarzı örneklerin olduğu yeri savunuyorum, meşru görüyorum sahip çıkıyorum' derse, ben de AKP'de yer almam.

Ben milletvekiliyim, grup başkanvekiliyim. Bir memuru bile, yani devletin içerisindeki bir kişiyi bile ya da bir danışman alırken bile bir iki ay süren güvenlik soruşturması var. Bizim partimize bu kadar yanlışı olan bir kişinin bu kadar kolay, bu kadar tedbirsiz, bu kadar rahat işe girmesi, bizim kendi kusurumuz, kendi sorunumuz. Bunu da tartışmak zorundayız" şeklinde devam etti.

 

akp grup başkan vekili bülent turan kürşat ayvatoğlu bizim kusurumuz