Kürt Çetesi İsveç'te 13 Yaşındaki Bir Çocuğu Katletti

TAKİP ET

İsveç'in üniversite kenti Uppsala'da "Kurdish Fox" isimli Kürt çetesi 13 yaşındaki bir erkek çocuğunu başından vurarak öldürdü. Çeteyle ilişkili olarak son 1 haftada 3 cinayet gerçekleşti. Çetenin elebaşı Rawa Majid Türkiye'ye kaçıp para karşılığı vatandaşlık aldı.

İsveç'in üniversite kenti Uppsala'da "Kurdish Fox" isimli Kürt çetesi 13 yaşındaki bir erkek çocuğunu başından vurarak öldürdü. Çeteyle ilişkili olarak son 1 haftada 3 cinayet gerçekleşti.

Stockholm'ün güneyindeki Haninge'de ormanlık bir alanda bir kişi ölü bulundu. Cesedin "Kurdish Fox" isimli Kürt çetesinin elebaşı Irak asıllı Rawa Majid için çalışan 13 yaşında bir çocuğa ait olduğu tespit edildi. Daha önce Interpol tarafından aranan uyuşturucu baronu Rawa Majid Türk vatandaşlığı satın alarak Türkiye'ye yerleşti.

İsveç devlet televizyonu SVT'nin doğruladığı haberlere göre daha önce de Upplands-Bro ve Nynäshamn'da 14 yaşındaki iki erkek çocuk ölü bulundu. Edinilen bilgilere göre, "Kurdish Fox" isimli çete tarafından bir silah ticaretinde kullanılan çocuklar verilen işi yapamadıkları gerekçesiyle Kürt çeteciler tarafınadn öldürüldüler.

Bununla beraber geçen hafta yine aynı bölgede Majid'in akrabası olduğu ortaya çıkan 60 yaşındaki bir kadın öldürülmüştü. 

İsveç polisi Kürt çetecilerin şiddet olaylarına sahne olan Uppsala kentinde Türkiye'deki olağanüstü hal durumuna benzer "özel durum" ilan etti.

Öte yandan Kürt çetesinin elebaşı Rawa Majid'in İsveç'teki adli kontrolden yararlanarak Türkiye'ye kaçtığı ve para karşılığı vatandaşlık aldığı bildiriliyor. Aynı isim daha önce Interpol tarafından aranırken kendisine ait para çantasının bir belediye işçisi tarafından bulunmasıyla gündeme gelmişti. İsveç Adalet Bakanı'nın açıklamasına göre Majid, Türkiye tarafından İsveç'e iade edilmiyor. 

 

kurdish fox kürt çetesi isveç kürtler isveç kürtç isveç pkk isveç kürt çetesi isveç kürt tilkisi isveç rawa majid rawa majid