Kürtçü DEM'den AKP'ye 2. Çözüm Süreci Çağrısı: Gelin Kürt Sorununu Hep Birlikte Çözelim

TAKİP ET

Kürtçü DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları 'çözüm süreci' çağrısında bulundu.

Nevruz Deklarasyonu için Diyarbakır'da bir araya gelen Kürtçü DEM Partililer, bebek katili Öcalan için özgürlük istedi. Kürtçü Demokratik Bölgeler Partisi Eş Genel Başkanı Çiğdem Kılıçgün Uçar şu ifadeleri kullandı: 

"Yaklaşık 25 yıldır İmralı’da Sayın Abdullah Öcalan üzerinde kesintisiz bir tecrit vardır.  Bu tecrit ülkeye ne fayda sağladı? Hiçbir fayda sağlamadı. Savaş, kadınların ölümü dışında bir şey getirmedi. Tecrit sonlanırsa özgürlük ve barışa ereceğiz. Mücadele edenler olarak bu tecridi ortadan kaldırmalı, kırmalıyız. Sayın Öcalan’ın özgürlüğünü sağlamalıyız."

Çözüm Süreci Çağrısı

Kürtçü DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları ise AKP hükümetine yeni bir çözüm süreci çağrısında bulundu. Hatimoğulları şu ifadeleri kullandı: 

 “Kürt sorunu bir statü sorunudur. Statü sorunu 4 parça Kurdistan’ın her birinin kendi içinde kazanacağı statüyle çözüme kavuşur. Biz Türkiye’ye çağrımızı defaatle yaptık."

" Gelin Kürt sorununu hep birlikte çözelim, gelin tecridi hep birlikte kaldıralım, gelin Sayın Öcalan’ın fiziki özgürlüğüne kavuşmasını hep birlikte sağlayalım. "

dem parti tülay hatimoğulları akp çözüm süreci