Kürtçü DEM Parti CHP'yi İkiye Böldü: CHP'li Tanju Özcan, 'DEM Partililerle Aynı Kaldırımda Bile Yürümem' Dedi

TAKİP ET

Kürtçü DEM Parti'ye CHP içinden çıkışlar sürüyor.

'Seçildiğimde Afyonkarahisar Belediyesi'nin kapıları DEM Parti hariç her siyasi partiye açık olacak' diyen CHP Afyonkarahisar Adayı Burcu Köksal'ın açıklamaları sosyal medyada tepki çekmişti. 

CHP'nin Afyon Adayı Burcu Köksal Kürtçü DEM'i Kapının Önüne Koydu, Özgür Özel Düzeltme Yapmaya Çalıştı: Köksal'dan Özgür Özel'e Rest

DEM Parti ile pek çok belediyede anlaşmaya varan CHP ise bu durumu hoş karşılamamış, Köksal'ın söylemlerinin üstünü kapatmaya çalışmıştı. DEM Parti, CHP'yi ikiye bölerken bir çıkış da Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan'dan geldi. 

Sözcü TV'ye konuk olan Özcan, şu ifadeleri kullandı: 

"Ben DEM Parti ile işbirliği yapılmaması görüşündeyim. Bolu'da böyle bir şey söz konusu olamaz. CHP'de farklı düşünceler olabilir ama ben DEM Partililerle aynı kaldırımda bile yürümemeyi tercih ederim .

Ben partinin yaptığı işbirliğinden memnun kalmam ama takdiri de parti meclisine bırakırım. Partiye geri dönüşümden itibaren DEM Partililer bana saldırıyor. Benim ırkçı olduğumu söylüyorlar ama ben kapsayıcı Türk milliyetçisiyim. Bundan sonra DEM Partilileri muhatap dahi almıyorum."

chpli dem parti burcu köksal tanju özcan afyon Bolu Belediyesi 31 mart 31 mart yerel seçimleri