Kürtçü Demirtaş'tan 'PKK'ya Silah Bıraktıracağız' Çıkışı: Erdoğan Barış İsteyenleri 'Tecride' Aldı

TAKİP ET

Edirne F Tipi Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kürtçü HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, 'Erdoğan rejimi sonrasında PKK'nın Türkiye'de tümüyle silah bırakması için elimizden geleni yapacağız' açıklamasını yaptı.

Edirne F Tipi Cezaevi’nde tutuklu bulunan Kürtçü HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “Erdoğan rejimi sonrasında PKK’nın Türkiye’de tümüyle silah bırakması için elimizden geleni yapacağız” açıklamasını yaptı.

"Tecride Aldı"

Demirtaş, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, “Erdoğan barışı isteyenleri içeri attı, tecride aldı, partilerini kapatmaya çalıştı, belediyelerine kayyım atadı” söyleminde bulundu.

“Terör” söylemi üzerinden halkı korkutup oy toplamaya çalıştığını öne sürdüğü AKP Genel Başkanı Erdoğan’ı eleştiren Kürtçü Demirtaş; terör örgütü PKK'nın eylemsizlik kararı alıp çözüme kapı araladığını belirtti.

"YSP En Çok Bunun İçin Çalışacak"

"Allah korusun, seçimi etkilemek için birileri kan dökmeye de kalkabilir. Hep birlikte dikkatli olacağız, oyuna da gelmeyeceğiz. Lütfen unutmayın, biz barış ve demokrasi istiyoruz. Birlikte eşit ve kardeşçe yaşamak istiyoruz" ifadesini kullanan Demirtaş, “Yeşil Sol Parti en çok da bunun için çalışacak. Oy için halkı kışkırtan yalancılara değil, sahtekarlara değil, bize güvenin. Hep birlikte ve mutlaka kazanacağız” dedi.

selahattin demirtaş yeşil sol parti tecrit pkk çözüm silah bıraktıracağız