Kürtçü Terörist Demirtaş, 'Demokrasi' İçin Türkiye Cumhuriyeti'nin Bebek Katili Öcalan İle Görüşmesini İstedi

TAKİP ET

Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan Kürtçü terör örgütü PKK'nin siyasi kanadı HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş, demokrasi için Türkiye Cumhuriyeti'nin bebek katili Öcalan ile görüşmesini istedi.

"Kobani" davasında savunma yapan Demirtaş,  Kürtçü terör örgütü PKK'nin siyasi kanadı HDP'nin eski genel başkanı Selahattin Demirtaş, demokrasi için Türkiye Cumhuriyeti'nin bebek katili Öcalan ile görüşmesini istedi.

Kürtçü Demirtaş, "Resmi ideolojiye uymuyorsa sanatçı da olsa, siyasetçi de olsa terörist kabul ediliyor  ‘Burası Türk yurdudur. Sevmeyen terk etsin’ diyorlar. Hayır burası hepimizin yurdudur. Kürt olarak benim Ankara’da, Trabzon’da hakkım var. Bölünmeyi engellemenin yolu tekleştirmek değil birleşmektir. Birlik çokluktur. “Tek dil, tek millet” Hitler’in sloganıdır." dedi. Demirtaş'ın ifadesi akıllara geçmişte kullandığı "Kürdistan bizim, Türkiye hepmizin" sloganını getirdi. 

Daha önce bebek katili Öcalan'la arasında sorun olduğu ileri sürülen Demirtaş bu kez çözümün "adresi" olarak Kürtçü terör örgütü elebaşı Öcalan'ı göstererek "Sene 2022’de savcı önümüze bir mütalaa koymuş. Mütalaanın temelinde Kürt sorunu, Kürtçe konuşma ve Kürtlükle ilgili meseleler. Herkes ders çıkarmalı. Yüz yıldır birbirimize çektirdiğimiz acılara son vermemiz lazım. Çözmek için birilerinin cesaretli davranması gerekir. Özgürlüğünden feragat etmesi gerekecek. Korkak ve kaypak siyasetçilerle bu iş yürümez. Bize fedai siyasetçiler lazım. Terörist yaftası yemeyi göze almanız lazım. Çözüm için Abdullah Öcalan yetkilidir. Türkiye Cumhuriyeti demokrasi karşılığında Öcalan ile görüşmelidir." ifadelerini kullandı.