Kürtçü HDP, Bingazi'de Libya Diktatörü Hafter'in Partisiyle Görüştü

TAKİP ET

Kürtçü HDP'nin Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları öncülüğündeki heyet, darbeci Hafter'in El-Mustakbel Partisi'nin Başkanı Dr. Abdulhadi El Huvej'le Bingazi'de bir sempozyuma katıldı. Kürtçü vekil, "Erdoğan'ın Libya deniz anlaşmasını kabul etmiyoruz" dedi.

Kürtçü terör örgütünün siyasi uzantısı olan HDP'ye bağlı heyet, Libya diktatörü Hafter'in Bingazi'deki karargahını ziyaret etti.

HDP Adana Milletvekili Tülay Hatimoğulları öncüşüğündeki heyet, Libya'da düzenlenen forum kapsamında Hafter temsilcileriyle bir araya geldi.

Hafter'in El Mustakbel Partisi Genel Başkanı Dr. Abdulhadi El Huvej ile görüşen HDP heyeti, her zamanki gibi Türkiye karşıtı faaliyetlerde bulundu.

19 Aralık'ta gerçekleşeceği belirtilen görüşmede, HDP'li yetkililerin Türkiye ile Libya arasında imzalanan MEB anlaşmasını reddettiklerini söylediği bildirildi.

Dr. Haftar Vakfı'nın kurucusu Abdulhadi El Huvej, "Türkiye sadece Erdoğan'ın politikaları değil. Türkiye'de muhalefet güçleniyor. Onlarla aynı çizgide fikirlerimizi paylaşıyoruz” dedi.

hdp kürtçü terör örgütü Hafter libya