Kürtçü HDP, CHP Lideri Kılıçdaroğlu'nun Uludere Ziyaretini 'Değerli' Buldu

TAKİP ET

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu'nun Uludere ziyareti, Kürtçü terör örgütü PKK/KCK ile yakınlığıyla bilinen HDP tarafından olumlu bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu dün Şırnak'ın Uludere ilçesini ziyaret ederek yıllar önce yanlış istihbarat sonucu terörist sanılarak bombalanarak öldürülen kaçakçıların ailelerini ziyaret etti.

Tüm Türkiye KPSS'de hakkı yenen yüz binlerce genci konuşurken CHP lideri Kılıçdaroğlu'nun yaptığı ziyaret, Kürtçü terör örgütü PKK/KCK ile yakınlığıyla bilinen HDP tarafından olumlu karşılandı.

Olumlu Buldu

Tele1'de konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, "Kemal Bey’in oraya gitmesi olumlu bir harekettir. Doğrudan doğruya bu kadar ağır bir katliamın mağdurlarıyla bir araya gelmesi değerlidir. Adalet talebini ailelerden duyması ve bende adaletin gerçekleşmesi için uğraşacağım’ diye taahhüt de bulunması önemlidir" dedi.

"Örgütle Görüşülmeli"

Kürtçü terör örgütünün silah bırakması için örgütle müzakere edilmesi gerektiğini savunan Sancar, "O zaman bunun İmralı’da yürütülmesi herhangi bir yanlışlık içermiyor ama hem HDP hem Öcalan ‘Dar kalmamalı’ diyordu. Yani büyük bir toplumsal bir mutabakatı hedeflemeden böyle ağır sorunları çözmek mümkün olmuyor. Tekrar iyi bir yöntem ve iyi bir mimarlık bir barış süreci inşa edebilirsek bu toplumdan destek alır" diyerek yeni bir "çözüm süreci" talep etti.

kürtçü hdp chp lideri kemal kılıçdaroğlu uludere ziyaretini değerli buldu pkk kck mithat sancar kürtçü terör örgütü