Kürtçü HDP'den Kılıçdaroğlu'na Destek: Aday Çıkartmayı Yeniden Değerlendireceğiz

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı HDP'nin Genel Başkanı Mithat Sancar, partisinin MYK toplantısının ardından açıklama yaptı.

Kürtçü Mithat Sancar açıklamasında, "Türkiye siyasetinde son günlerde yaşanan gelişmeleri gözeterek çalışmaları sürdürmenin halkların demokratik ve ortak geleceğinin inşa edilmesinin hayati önemde olduğunun farkındayız" dedi.

Sancar, "Cumhurbaşkanlığı adaylığı konusunda nasıl bir yol izleyeceğimizi açıklamıştık ancak depremin yarattığı sarsıntının ardından cumhurbaşkanlığı adaylığı sürecini yeniden değerlendireceğiz. Süreç devam ediyor" dedi.

Kürtçü sancar şu ifadeleri kullandı: 

"Bu ülke geçtiğimiz yüzyıl içinde gece yarısı operasyonlarıyla iktidarı kurtarma ve düzeni koruma manevralarını defalarca yaşamıştır. Türkiye halklarının gönlü rahat olsun. Bizler buradayız, hep birlikte değiştireceğiz ve hep birlikte kazanacağız. Gün, umudu ve ortak mücadeleyi büyütme günüdür. HDP üzerine düşen sorumluluklarının farkındadır ve bu sorumlulukları yerine getirecek iradeye sahiptir. Kimsenin umutsuzluğa kapılmasına yer yok."

hdp kürtçü terör örgütü aday hdp adayı mithat sancar