Kürtçü HDP'den Millet İttifakı'na: Kendi Adayımızı Çıkarırız

TAKİP ET

Kürtçü HDP, Millet İttifakı'nı kendi adayını çıkarmakla tehdit ediyor.

Partisinin grup toplantısında konuşan HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar, parlamento seçimlerine ittifakla girebileceklerini ve ortak adaya açık olduklarını öne sürdüğü açıklamasında kendileriyle müzakere edilmesi şartını koştu.

Muhalefetin kendileriyle müzakere etmemesi halinde planlarının hazır olduğunu belirten Sancar "Cumhurbaşkanlığı seçiminde politikamız budur. Açık müzakere, doğrudan diyalog ve gerçeklerle yüzleşme temelinde bir mutabakat. Eğer bu saydığımız yöntem karşılık bulmazsa hiç şüphesiz kendi yolumuzda yürümeye devam edeceğiz. Kimse imalar beklemesin. Bu saydığımız yöntemler karşılık bulmazsa şüphesiz kendi adayımızı çıkarmayı da en önemli seçenek olarak tutuyoruz. Bu kadar. Kulis bilgileriymiş de şuymuş da buymuş da; buradayız, herkesle konuşmaya hazırız" dedi.

İYİ Parti-HDP Gerginliği

Bir süredir Millet İttifakı'nın başat iki partisinden biri olan CHP'nin incitmemek için büyük gayret sarf ettiği HDP ile İYİ Parti arasında HDP'nin PKK ile gizleyemediği ilişkisi nedeniyle politik bir gerginlik yaşanıyor.
  Kürtçü terör örgütü yanlılarının terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'a destek yürüyüşü yapmasına ve polisin müdahale etmemesine ilişkin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener "Kadınlar Günü'nde bile gösteri izni vermeyenlerin, ilginç bir şekilde göz yumduğu, Kadıköy'deki terör propagandasında polisimize yapılan çirkin saldırıyı şiddetle kınıyorum. Huzurumuz için çalışan evlatlarımıza el kaldıranlar için acilen gerekli adımların atılmasını bekliyoruz" demişti.

Akşener'e tepki gösteren HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş ise "Meral Hanım karar versin muhalefet mi İçişleri Bakanı mı? İçişleri Bakanlığı'na mı özeniyor? Eğer güçlü bir muhalefet yapmak istiyorsa, Kürt düşmanlığını körükleyen politikalardan uzak dursun" ifadelerini kullanmıştı.

Beştaş'a cevap veren İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Bahadır Erdem ise "Hain terör örgütü pkkya, terör örgütü diyemeyenler şunu unutmasın! Terör ya da teröristi savunup, propaganda yapmak insan haklarının arkasına gizlenemez, savunulamaz! Sınırınızı bilin!" dedi.

İYİ Parti ve HDP arasında yaşanan gerginliğin hemen ardından HDP Genel Başkanı Mithat Sancar muhalefete ittifak teklifi üzerinden parmak sallayan bu açıklamayı yaptı.

kürtçü hdp millet ittifakı kendi adayımızı çıkarırız mithat sancar