Kürtçü HDP İstanbul İl Başkanı: İmamoğlu Aday Olursa HDP Seçmeninden Oy Alabileceğini Düşünmüyorum

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi kanadı HDP'nin İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun muhalefetin ortak adayı olması halinde HDP seçmeni açısından kabul görmeyeceğini söyledi.

Kürtçü teröristler Türk siyasetine kendi ajandalarını dayatmaya ve tehditlerine devam ediyor.

Turkey Recap'ten Gonca Tokyol'a konuşan Kürtçü HDP'nin İstanbul İl Başkanı Ferhat Encü, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu hedef aldı. Kürtçü Encü, "İmamoğlu gibi kendisini solcu olarak gösteren ama sağdan kopmayan, hangi siyasi görüşe sahip olduğu bile belli olmayan, bir yandan Deniz Gezmiş’i anan, diğer yandan Alpaslan Türkeş’i anan bir siyasi figür bizler açısından kabul görmez" ifadelerini kullandı.

Akşener ve Mansur Yavaş'ın Türk milliyetçisi olmasından da rahatsızlık duyan Kürtçü Encü, "Eğer muhalefet bu seçimleri kazanmak istiyorsa toplumun her yanını kapsayan, onların sorunlarını çözeceğini açıkça beyan eden birini aday göstermeli" diyerek muhalefete  sopa gösterdi. 

Kürtçü terör örgütü destekçisi sözde siyasetçiler, anketlerde isimleri ön plana çıkan ve halkın büyük kesiminden destek gören İmamoğlu, Yavaş ve Akşener gibi isimler yerine oy almak için zaman zaman Kürtçü söylemlerde bulunan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun adını zikretmeye başladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ise "helalleşme" söylemleriyle yeni çözüm süreçlerinin sinyalini veriyor.

hdp hdpli ferhat encü kılıçdaroğlu imamoğlu akşener