Kürtçü HDP'li Tayip Temel'den Bahçeli'ye Destek: Bahçeli Olması Gerekeni Söyledi

TAKİP ET

Kürtçü HDP'nin Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayip Temel, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin AKP'nin HDP'ye ziyaretine verdiği desteği olumlu buldu.

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu yıllar önce kapanmış olan başörtüsü meselesini yeniden gündeme getirerek bir yasa teklifi vereceklerini açıklamış, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise yasa teklifine anayasa değişikliği teklifiyle yanıt vermişti.

Erdoğan'ın referandum çağrısıyla el yükselttiği anayasa değişikliği teklifine ilişkin AKP heyeti, HDP'nin Meclis Grubu'nu ziyaret etti. 

Muhalefeti Kürtçü terör örgütü PKK/KCK'nın bir uzantısı olmakla suçlayan AKP'nin HDP'ye ziyaretinde çekilen fotoğraf tartışmaları beraberinde getirdi. MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin ziyarete ilişkin yorumu merak ediliyordu. Bahçeli bekleneni yaparak ziyareti "doğru ve doğal" olarak niteledi.

HDP'den Bahçeli'ye Destek

İYİ Parti lideri Meral Akşener MHP'nin AKP'nin HDP'yi ziyaretine verdiği desteği sert sözlerle eleştirerek "açılımcılar yeniden sahnede" dedi. Bahçeli'nin sözleri İYİ Parti tarafından eleştirilirken HDP tarafından olumlu bulundu.

Halk TV'den İsmail Saymaz'a konuşan HDP Basından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Van Milletvekili Tayip Temel, Bahçeli'nin ziyarete verdiği desteğe ilişkin "Olması gerekeni söyledi. Bu iktidar hiçbir zaman doğruyu ve olması gerekeni söylemiyor ki" dedi.

"Kılıçdaroğlu Başörtüsü Meselesinde Tuzağa Düştü"

Anayasa değişikliği teklifine ilişkin tavırlarının henüz belli olmadığını, içeriği görerek tavır alacaklarını belirten Tayip Temel, "Muhalefetin tuzağa düştüğünü düşünüyoruz. Başta Kılıçdaroğlu’nun" dedi.

Temel, İsmail Saymaz'ın "Ne gibi?" sorusuna yanıt olarak "Kim gündeme getirdi? Türkiye gündeminde olmayan bir konu. Allah aşkına, ben size soruyorum. Başörtüsüyle nereye girilmiyor Türkiye’de? Meclisteyiz, orada var. Bu hikayeyi muhalefet başlattı ama iktidar tuzağa düşürmek istiyor" ifadelerini kullandı.

"Kılıçdaroğlu Hükümete Fırsat Verdi"

Tayip Temel, Saymaz'ın "Size göre başörtüsü diye bir sorun yoktu. Kılıçdaroğlu, hükümete fırsat verdi" sözlerine ise "Kesinlikle. Hükümetin yeni bir oyun kurmasının pasını verdi. Türkiye’de başörtüsü büyük oranda sorun olmaktan çıktı. 'Başörtüsü önemsizdir' demiyorum. Siyasi sembole dönüşmüş. Giyim, özgürlükler konusunda sonda gelecek bir meseledir" yanıtını verdi.

kürtçü hdp bahçeli destek olması gerekeni söyled söyledi