Kürtçü HDP'nin Katılımıyla 'Emek ve Özgürlük İttifakı' Kuruldu: 'Ne Tek Adam Yönetimi Ne Restorasyoncu Hükümet'

TAKİP ET

Kürtçü HDP'nin başını çektiği Emek ve Özgürlük İttifakı kuruldu.

Geçtiğimiz seçim yarışa Millet İttifakı ve Cumhur İttifakı katılmış, bunun dışında bazı partiler münferit olarak yarışmıştı.

Herhangi bir ittifakın içinde yer almayan HDP'nin başını çektiği üçüncü bir ittifak kuruldu.

Diken'in aktardığına göre HDP, EMEP, TİP, EHP, TÖP ve SMF'nin katılımıyla Emek ve Özgürlük İttifakı adı verilen ittifakın kurulduğu İstanbul'da Haliç Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen toplantıyla duyuruldu.

Toplantıda konuşan EHP Sözcüsü Özge Akman, "Aslında ittifakımız kendisini ismiyle tanımlayan bir ittifak. Üç temel kavram üzerinden yola çıkıyoruz. Emek için yola çıkıyoruz, özgürlük için yola çıkıyoruz, barış için yola çıkıyoruz. Sevgili Demirtaş, bir önceki seçimlerde ‘Seni başkan yaptırmayacağız’ demişti. Şimdi de biz diyoruz ki seni başkanlıktan göndereceğiz" dedi.

"Ne Tek Adam Yönetimi Ne Restorasyoncu Hükümet"

Cumhur ve Millet gibi ittifakları reddettiklerini belirten EMEP Genel Başkanı Ercüment Akdeniz, "Ne tek adam yönetimi diyoruz ne restorasyoncu hükümet diyoruz. Biz kötünün iyisine değil halkımız iyinin en iyisine layıktır. Onun için geliyoruz. İki kutuplu burjuva siyasete hayır diyoruz. Meydan boş değil, biz geliyoruz" ifadelerini kullandı.

Seyit Rıza ve Deniz Gezmiş Vurgusu

Seyit Rıza ve Deniz Gezmiş gibi kimselerin duruşlarını miras edindiklerini belirten HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, "Yeni zaferimiz, 7 Haziran’lar kadar yakındır. İddiamız da hedefimiz de büyüktür. Yürüyüşümüz de çok büyük olacaktır. Savaşların değil, barışın hakim olduğu bir toprak, coğrafya yaratmak için geliyoruz. Kürt sorununun demokratik yöntemlerle çözülmesi için geliyoruz. Onarıcı bir adaleti, kanayan tüm yaralarımızı sarmak için hayata geçirmek için geliyoruz" diye konuştu.

kürtçü hdp emek ve özgürlük ittifakı kuruldu üçüncü ittifak ne tek adam yönetimi restorasyonu hükümet