Kürtçü HDP Vekili Paylan'dan Üstü Kapalı Tehdit: HDP'siz Değişim Olamaz, HDP'siz Erdoğan Kaybetmez

TAKİP ET

Kürtçü terör örgütü PKK'nın siyasi uzantısı olan HDP Vekili Garo Paylan, kendileriyle görüşmedikleri için İYİ Parti yönetimini suçlayarak, "HDP olmadan Erdoğan kaybetmez" dedi.

Daktilo1984 adlı platformun "Nabız" adını verdikleri yayında İlkan Dalkuç ve Beril Eski'nin konuğu olan Kürtçü HDP vekili Garo Paylan, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. 

Kürtçü HDP'nin aday açıklaması ve gelecek seçimlerdeki stratejisi üzerine konuşan Paylan, İYİ Parti'nin HDP'yle görüşmeyi reddetmesi üzerine, "İYİ Parti yönetimi, HDP ile görüşülünce kıyamet kopacakmış gibi bir algı yaratıyor. Oysa İYİ Parti seçmenleri şunu biliyor: HDP'siz Erdoğan kaybetmez." diye konuştu.

Bilindiği kadarıyla herhangi bir görme kusuruna sahip olmadığı düşünülen Garo Paylan, İYİ Parti tabanında, HDP'ye yönelik, parti yönetimi kadar tepki olmadığını iddia etti. 

Rahatça mobilize edebildikleri ve herhangi bir toplumsal meselede "sopa" gibi kullandıkları kitleyi aday dayatmak ve muhalefeti tehdit etmek için kullanan Kürtçü HDP'nin Diyarbakır Milletvekili, önümüzdeki seçimde Erdoğan'ın gitmesi için muhalefetin HDP'ye muhtaç olduğunu söyledi. 

garo paylan kürtçü hdp hdp seçim iyi parti